söndag 9 oktober 2011

Dårligt uppshoppade kändisar.

Häromdagen läste jag på Dagens Media om den nya publikationen Pappa Magazine och möttes av en Markus Birro-liknande figur på bilden av framsidan:
Birroliknande, alltså, för karln är ju photoshoppad bortom sans och vett. Jämför med en "riktig" Birro:
Här borde det finnas uppslag för en ny blogg eller Facebooksida, vi skulle kunna kalla den Dårligt uppshoppade kändisar, som en hommage till både den här FB-gruppen och den här bloggen
I Birros fall kanske det är lite lättare att förstå hur de överambitiösa photshopparna resonerat, men hur långt överstyr retuschtänket gått förstår man när man ser det här omslaget:

Med en till oigenkännelighet bortsuddad Izabella Scorupco som utan retusch (annat än den som finns i en avancerad sminkväska) är så här andlöst vacker:
Att omslagsbilder och andra mode- och kändisfoton är tillfixade är förstås allt annat än nytt, men när man är så rädd för naturliga skavanker att man tar bort själva personen på kuppen, då blir det både absurt och väldigt komiskt på samma gång. På en spegel av djup tragik.

Apropå photoshoppade magasinsbilder, minns du när Demi Moore var med på Magazine W:s omslag och var helt sensationellt slank:
Men, vad är grejen med den märkliga höftlinjen precis ovanför "R":et i MOORE?
Det visade sig att man helt enkelt tagit det säkra för det osäkra och monterat 49-åringens huvud på en annan kropp:


Så nästa gång du ser dig i spegeln och är missnöjd över något, upprepa följande för dig själv:
"Jag är också felfritt vacker. Med lite hjälp av Photoshop."

, , , ,

7 kommentarer:

Janne Fantastic sa...

Haha, det är liiite för kul/skrämmande att se folk bli Michael Jackson-fierade.

Här är Karolina Fjällborg som jag misstänker är en robot eller photoshoppad: http://jannefantastic.blogg.se/2011/may/karolina-fjellborg-och-photoshop.html

Ulrika Good sa...

Janne: Väldigt uppmärksamt av dig att hitta Karolina F-caset. Kul! Och skrämmande.

Anonym sa...

Tack för ett bra inlägg. När inte ens de allra vackraste duger som de är, utan retuscheras bortom all igenkännlighet, då kan vi andra släppa på kraven o ägna oss åt något viktigare än att i varje stund sträva efter ouppnåelig perfektion.

Anonym sa...

Kan ju också vara så att ljus, smink osv har en inverkan på "photoshoppandet". Sen att du tagit en bild där han ser som mest sliten ut är ju lite att dra det till sin yttersta spets. Tycker inte det är så faligt överdrivet. Ser ut som vilket King eller Cafe omslag som helst.

Anonym sa...

men du var först med den här.
kram molly

Mia sa...

Så tråkigt att de måste photoshoppa folk till en perfektion som bara känns plastig.
Däremot gillar jag (ur en genusvinkel) att man slätar ut både män som kvinnor nu.

Det är inte bara vi som inte duger till längre.

Ilhan sa...

Marcus Birro är kung!