tisdag 20 november 2007

Avalon Hotel. Eller Fawlty Towers?

I myten påstås Kung Arthur vara begravd på ön Avalon. Där är han är försänkt i djup sömn för att kunna vakna i framtiden om nya faror hotar.
Kung Arthur, det är dags att vakna! I Göteborg finns ett alldeles nytt hotell som tagit sitt namn från ön Avalon och som har en K-A-T-A-S-T-R-O-F-A-L (tänk er att Kirsti Tomita säger det) service.
I dag gjorde vi en väldigt viktig presentation på jobbet. Vi hade jobbat hårt och det gick bra. För att uppmärksamma vår egen förträfflighet gick jag och tre kollegor till Avalon Hotel på Kungstorget för att äta lunch.
När vi väntat nästan tre kvart på vår lunch sa R till Servitrisen: "Vår lunch (-timme) är nästan slut, tror du att vår mat kommer snart?"
Då fick han till svar: "När ni kommer hit mellan tolv och ett är det ungefär hundra personer som ska äta lunch samtidigt, och vi har faktiskt bara ett kök. Om ni inte kan vänta ska ni nog gå någon annanstans. På McDonald´s går det snabbt."
Underförstått 1: "Om ni ska komma hit för att äta lunch får ni komma före eller efter lunch."
Underförstått 2: "Ni är ett gäng losers som inte är vana vid att äta på en så här fin restaurang."
Efter en liten stund kom hon tillbaka för att släta över lite. Hon kanske anade att hon gått över gränsen. Det sprack snabbt.
Hon började med att säga: "Nu kommer maten alldeles snart."
Sedan tittade hon på R och sa: "Är det blodsockret som spökar?"
Underförstått: "Är det därför du är så jävla grinig?"
Sedan la hon till: "Blir chefen sur nu?"
Underförstått: "Du är en sketen underhuggare. Här betjänar vi helst bolagsägare och VD:ar."
Maten kommer in. Servitrisen går förbi och säger, med helt fel betoning: "Nu hoppas jag verkligen att det smakar bra."
De tre sista orden uttalade med fnysning.
Vi äter upp och bestämmer oss för att unna oss finkaffe.
Cappuccinos och dubbla espressos beställs in.
Då går Servitrisen förbi och fäller den kommentar som slutgiltigt gör att jag bestämmer mig för att skriva detta inlägg:
"Jaså?! Kaffe hade ni tid med i alla fall!"

Tre skojfriska kollegor. Innan lunchen.

Andra bloggar om: , , ,

25 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja märk väl att den skojfriska bilden togs medan vi i en kvart lydigt väntade på att kvala in till ett bord. Så här i efterhand ter det sig obegripligt att jag satt kvar... måste varit postpresentationstrauma.

Anonym sa...

Lova mig att aldrig aldrig gå dit igen. Fan, sånt där ska straffas.
Vad kostade lunchen?

Anonym sa...

Ja, det var under all kritik. Men de vill nog inte ha vanlig lunchpöbel.

De tog inte rikskuponger, vilket i någon mån signalerar; 1)Vi vill ha businessluncher och de betalar med kreditkort. 2)Vi vill ha hotellets gäster och de sätter upp notan på rummet.

Alltså, inga stressade jävla lunchamatörer som måste vara tillbaka på jobbet klockan ett.

deeped sa...

Ni skulle tagit med er bronsstatyetten :)

Fredo sa...

De finns där ute och de får behålla sina jobb. Problemet är att ingen jävel vågar ställa sig upp och säga som det är. Själv är jag minst lika bra på att bli paralyserad som att ta tjuren vid hornen och säga vad jag tycker. När vi ändå pratar om ämnet ska jag nog vaska fram en "Best of bad service".

Lisa sa...

åååh. ni måste måste måste måste skriva till ledningen om det bemötande ni fick. Jag blir tokig på dålig service.
Hade en liknande grej på Moldau i Hornstull i sthlm.
där satt jag med sällskap och väntade larvigt länge på först att få beställa, sen på mat och sist evinnerligt länge på att få be om notan. När sen servitrisen väl kom med så gav jag henne mitt kreditkort med en gång för att hon inte skulle smita iväg igen.
då blev hon tydligen grundligen förolämpad och tyckte att
"om jag har så bråttom så kunde jag gett henne kortet när jag bad om notan"
alltså betala utan att se om notan stämmer...knappast.
sen kom ett försök att släta över det hela från henne som pajjade totalt och övergick till fortsatta snipigheter. nästan komiskt.

Anonym sa...

get a life. det är ett förbannat i-landsproblem. har ni inget bättre att hetsa upp er över? skänk en slant till rädda barnen eller res iväg till Långtbortistan. PATETISKA REKLAMARE!

Anonym sa...

Gustaf: jag bor i ett I-land. Vilka problem förväntas jag ha?

Ulrika Good sa...

Grattis Gustaf! Du lyckas få in nästan samtliga av de vanligast förekommande kommentatorsklyschorna i en och samma kommentar.
Och du är dessutom först här någonsin med flera stycken av dom.
Starkt jobbat!

Anonym sa...

Ulrika lella. Var har du varit? Avalon tar sin personal direkt från psykakuten. Trodde alla visste det. Fast på kvällen har dom personal som är färdigbehandlad. Det är därför priserna är 7 x lunchpriset då. Att hela hotellet är designat av Thomas Quick förstår man direkt när man ser poolen. Den är designad för att kunna ge hela hotelldirektionen möjlighet att moona åt publiken *mowahahaaa*

Sonia Jansson sa...

Jag tror att Kirsti hade snarare sagt: "KA-TA-FUCKING-STROPHE"

Såna ställen där man nästan får tacka för att man får vara kund! Jag har kanske sett lite för mycket på Tvn och vågar sällan säga emot en servitör, tänker på all "Blääää" som kan ta plats då: spott i maten, pink i kaffet...nä, bäst att vänta tills efter notan i så fall.
Grattis till bronset, förresten.

mikebike sa...

åhh jag får plötsligt lust att genomföra pumphageldrömmen. rasa in på avalon och kang-kang-kang!!! det var det värsta jag hört. Köpte R det? låter inte troligt. vad har hänt med honom isåfall;)

fråga honom vad han hade gjort ifall de hade lagt på en femma i kortavgift;)

Anonym sa...

Härligt Ulrika!! Du skriver så jävla bra!! Och det du beskriver är ett tecken i tiden.... högkonjunkturen börjar ta slut.. det blir alltid så. Har varit med om det både 1991 ocgh 2001 och nu... Var med om något snarlikt i fredags på La Cucina Italiana mittemot Mässan. Servitriser som spelar över... nä tacka vet jag riktigt service sugna New York servitriser/servitörer som tar bra betalt och är supernice mot gästerna!! Skulle nog vara dax att starta en sida där man brännmärker glädjedödare till service personal!! Thomas@Jernmark.com

Anonym sa...

Jag blir lite glad av att läsa om din lunch.
Er förträffliga servitris mådte mått riktigt fint när hon knallade hem från avalon.
Jag avundas folk som kan vara så raktigenom onda mot människor som aldrig haft intentionen att vara dryga. onda eller bara jobbiga.
Hon kommer gå långt (lite seg start kanske...) så watch out. En dag är hon din boss och du får fint sitta och le medan hon kastar spydigheter runt omkring sig.
Eller så får hon sparken och tvingas gå på A-kassan resten av sitt liv.
Det får framtiden utvisa.
Och Ulrika, försök ha lite distans till det hela det är faktiskt jävligt kul!
cheers!
/Julian

Ulrika Good sa...

Mikebike: Vi satt och diskuterade under lunchens gång att jag skulle gå hem och göra en Mikebike :-).

Anonym sa...

Ulrika! Om jag garvade igår så garvar jag ännu mer idag, det hela är så underbart dråpligt! Jag har ett förslag.... vi bokar bord för sådär 15-20 personer under namnet "Rikskupongerna".. och om vi har 2-3 timmar kan det bli riktigt kul!! Starköl och a´la carte beställningar.. tror vi kan personalen skulle få magkatarr!! Thomas@Jernmark.com

Ulrika Good sa...

Thomas: Jag kan tänka mig att Göteborgs alla bloggare gärna hänger på den lunchen. De lär hitta gott om stoff till framtida inlägg ;-).

Anonym sa...

Till Anonym: faan vad du är anonym :-D

Anonym sa...

Till :-D... Det vore synd om jag lät min kunds namn vara med här, jag är inloggad på kundkonto, därav anonym.... Hälsningar från Thomas@Jernmark.com

Anonym sa...

Varför försvann den undanskymda lilla länken i Gustafs inlägg... dolde sig en liten reklamare bakom där tror jag minsann :)

Heja ironi.

Anonym sa...

Klockren dialog!

Kan hälsa att Tyskland oftast är snäppet jävligare i sin kundservice. Här fungerar dessutom inte VISA någonstans vilket är lite skrattretande.

mikebike sa...

Hmm vet inte hur jag ska tolka det riktigt. Både skrattar och gråter lite för mig själv nu. ;)

nilla|utanpunkt sa...

Hmmm, även om servitrisen var väl purken och inte precis den elegantaste kommunikatören så har hon en poäng – en timme är inte mycket om man vill äta mat som är lagad först när ordern kommer in (nu kastar jag mig ut i det okända och antar att stället i fråga gjorde det). Själv blir jag sur om maten kommer in väl snabbt – då vet jag att den bara varit inne en sväng i en micro, alternativt legat och varmhållits i ett par timmar. Hur kul är det? Hur gott är det? Riktig, schysst lagad mat tar lite tid, också i ett restaurangkök!

Snacka om fördröjd kommentar på det här inlägget, förresten...:-). Sorry, hittat din blogg först nu.

Anonym sa...

Ni skulel ha pratart med hennes chef. Jag är övertygad om att ett sånt hotell inte vill ha en sån negativ publicitet!
Förhoppningsvis får chefen reda på det iallafall tack vara inlägget!

Unknown sa...

Känns väldigt 2010. Taskig service sprider sig som en löpeld genom Restaurangsverige just nu. Konstigt att det fungerar. Jag kommer i och för sig aldrig sätta min fot på Avalon efter att ha läst detta.