söndag 26 april 2009

En karriär som aldrig blev.

Häromdagen rotade jag fram en låda med mina gamla minnessaker. Tanken var att jag skulle haft med mig lite rolig memorabilia från skoltiden till en träff med tjejkompisar från låg-, mellan- och högstadiet. Något som den där skitgrejen jag åkt på satte stopp för.
Otroligt deppigt.
När jag letade hittade jag i alla fall ett gäng gamla bilder från min tid som fotomodell på åttiotalet. 98% av de modelljobb jag gjorde var för min pappas reklambyrå och kunden Intact, som var KappAhls ungdomsavdelning på den tiden. Min "karriär" som modell var väldigt kort, och helt ouppstyrd från min sida. Men jag kan ibland fundera på vad som hade hänt om jag satsat lite mer på den och tackat ja till olika erbjudanden jag trots allt fick. Erbjudanden som jag nobbade av två anledningar: mesighet och Jante.
På några av bilderna hittar jag faktiskt något som är intressant ur ett göteborgskt reklambyråperspektiv; på flera av bilderna modellar jag tillsammans med Johan Belin, Hundras förre VD.
Den här bilden föreställer mig, Johan B och min syster Mia, som också jobbade på Hundra (fast det gjorde hon naturligtvis inte när den här bilden togs):Andra gamla Intactbilder jag hittade (alla är plåtade av Peter Denman):

, , ,

10 kommentarer:

Dammråttan sa...

En sån där Musse Pigg tröja hade jag. De var SÅ heta. Mankan inte hålla på att sörja det sominte blev. Det blev ju något anant i stället och den där erfranheten har du ju i alla fall. Söta bilder på dig.

Nipe sa...

å jisses, vilken nostalgitripp tillbaka till 80talet. Tack för den!

Tesa sa...

Kläderna vete katten men du är iallafall riktigt snygg! Både då och nu.

lord Fredruk sa...

Åhmenherregud. Det kan bara inte finnas någon som bjuder så mycket på sig själv som du. Intact liksom. Tack.

Pontus sa...

Snygg hals/hak-sniff på bild två.

nangiala sa...

åååh vilka härliga bilder!!
Jag vill ha en såndär mussetröja!

Unknown sa...

Tja, kanske är det dags för en ny Musse-tröja snart? Snygg var och är du i alla fall. Och vi kan vara glada att du blev copy istället för glammig modell. Låter pestigt att du inte blivit av med din John Silver-hosta. Det har jag !ÄNTLIGEN!

Åsa Dahlqvist sa...

Å, precis så där som jag ville se ut när jag var 13 år!!! Tyvärr hängde alla Musse Pigg-tröjor, tacano-overaller och pösbyxor som tomma säckar över min magra flickkropp.

Masarinmamman sa...

Du är fantastisk. Och ganska exakt 18 cm längre än mig. Om vi ses (visst vore det kul) ska vi sitta vid ett bord. Så att vi inte får nackspärr menar jag.

Och bry dig inte om gamarna som kommenterar på Resumé. Du är snyggare. Coolare. Skriver bättre!

Bloggerskan sa...

Åh hjälp! Intact! Där handlade jag mina kläder och kände mig helfrän. Håller nog med lord Fredruk om att det är modigt av dig att visa bilderna. Fast då det begav sig var du ju såklart otroligt hipp! (Åtminstone för oss som handlade våra kläder på Kappahl, vilket ju var vad som erbjöds i Karlstad på 1980-talet...)