tisdag 14 april 2009

Susan Boyle, cynism och dassrullar.

Högen med snytpapper har just vuxit markant, trots oförändrat snuvläge.
Det är ett klipp från Britain´s Got Talent som orsakat lavinartad pappersförbrukning.
Även om du, som jag, sällan hinner titta på utlagda klipp, så skulle jag rekommendera dig att göra ett undantag för 47-åriga (kvadruppla utropstecken) Susan Boyle som får "the biggest YES I have ever given anyone" från juryns Piers Morgan.
Samtidigt kommer det förmodligen att dyka upp cyniska tankar även i ditt huvud: Paul Potts all over again ... för bra för att vara sant ... måste vara riggat ... sånt här händer inte två gånger ... mutter, mutter.
Eller gör det det?
Dessutom undrar jag varför i hela friden inbäddningsfunktionen är bortkopplad på alla YouTube-klippen som finns med Susan Boyle och Britain´s Got Talent? Vem vinner på det? Jag har aldrig stött på det förut.
Här är klippet i alla fall.
Glöm inte dassrullen.
Och dela gärna med dig av dina (eventuella) cyniska tankar.


UPDATE Här är Aftonbladets artikel om tantversionen av Paul Potts.
När man läst den blir man inte ett dugg mindre skeptisk.
Mobbad + okysst + krusigt hår + katt + skolproblem + hånskratt =
Nya Elaine Page + stående ovationer + publiksuccé upphöjt i tolv.
Den ekvationen har hittills bara setts gå ut i riktigt bedrövliga såpoperor och grällt illustrerade kioskromaner.
Funderar på vad jag ska äta upp om det inte kommer minsta lilla rapport om fuskriggning i kölvattnet på det här.

Susan Boyle, Britain´s got talent, Piers Morgan, YouTube, Paul Potts

14 kommentarer:

Stellan sa...

Det där med inbäddningen har jag stött på en gång, jag tror det är vissa företag som har avtal med YouTube om återpublicering, men med nån klausul som stoppar inbäddningen.
Lite trist…
Krya på dig. förresten!

Ulrika Good sa...

Tack, Stellan! Jag anade att det var någon fjantig upphovsgrej, men kan fortfarande inte fatta vad det ska vara bra för.

Christina sa...

Jag är naiv. Och tror att det är sant rakt igenom. Och njter av att mina fördomsfulla förväntningar får komma på skam.
Just det. Krya på dig :)

Lisa sa...

Potts-klippet gjorde mig först gråtmild sedan vid tionde titten lätt cynisk eftersom det var rätt dåligt fuskklippt (Pierces skjorta byter färg). Sker verkligen alla första auditioner med så här stor publik?

Anonym sa...

Äh. Det är en bra story - so far.
Världen behöver lite solskenshistorier. :)

Allt om Alliansen sa...

Håller med Sandra att vi behöver solskenshistorier men tyvärr så är Britains got Talent en välregisserad teater vars enda syfte att tjäna pengar. Läs gärna mitt inlägg om detta:

http://foretagsammoderat.blogspot.com/2009/04/simon-cowells-regisserade.html

Åsa Dahlqvist sa...

Och här sitter man och snyftar mitt på blanka eftermiddagen, trots din varning.

Är det just för att det är en true story som det är så känslosamt..? Om inte kan man ju se det som vilken påhittad historia som helst som man gråter till...

Dammråttan sa...

Jag har sett klippet innan du skrev "fusk" och det första som slog mig är att alla Ooooar och AAAaaaar och typ ställer isg upp vid hennes första toner. Det måste vara en fantastiskt enad publik, som kan uppfatta en stjärnas glan på ca tio sekunder. Själv kunde jag knappt höra hur hon lät för allaa hurrarrop. Men det kanske är sant och jag rös inte mindre för det. Lättrörd som jag är.

Christina H sa...

Jag uppfattade reaktionen över hennes ålder som följande. "Va? Är hon bara 47? Hon ser ju ut som 67!!!!"
Men jag kanske missuppfattade eller är extra tyken....

Malin sa...

Jag såg det första gången igår och lipade såklart, idag har jag tittat säkert tio gånger för att förgylla en medioker måndag. Har visserligen också funderat på om inte ganska många personer kände till hennes talang innan (hur hemliga kan de vara för juryn egentligen), med så stor publik har de väl rimligen ett genrep som de också kan sälja biljetter till? MEN jag struntar i om de visste lite mer innan än vad de utger sig för. För jag vill att den världen finns, där liv kan vända på det sättet, och det är det viktigaste.

Masarinmamman sa...

Cyniskt eller inte. Det funkar på mig och mina tårkanaler. Det gjorde Paul Potts med.

Liskom filmen som Abbes pappa lagt upp. SamtWhere the Hell is Matt. Fast de senare är inte cyniska förstås. Kräver bara lite toapapper.

Tootsie sa...

Bäst är när (min hemliga våta dröm) Simon i juryn säger till henne;
"You're a little tiger, aren't you"!

Nipe sa...

Tja, verkar lite för bra för att vara sant. Hon är liksom lite för "töntig", publiken lite för med på noterna... men en enastående röst, det kan jag hålla med om. Vi får se hur det artar sig tror jag.

Unknown sa...

Jag är en lipsill. Det går inte låta bli att älska henne. Och de som gör denna tv. Genier.