fredag 10 april 2009

Otack är världens lön.

Så tänker förmodligen Sveriges ambassadör i Washington, Jonas Hafström, Fredrik Reinfeldt och kanske Carl Bildt idag, och grubblar vidare i tankebanor som:
– Här fixar vi hem Annika Östberg som ni tjatat om då länge, men blir ni glada då? Blir vi hyllade som hjältar? Nähädå. Då heter det att hon är bara en gammal trippelmördare som lika gärna kunde ha ruttnat vidare i fängelset. Hon hade bara fått uppmärksamhet för att hon var snygg påstår ni nu plötsligt, inte för att hon borde få komma hem. Dessutom är ni sura för att det kostade pengar. Det ska fan vara diplomat för det här landet!

, , ,

4 kommentarer:

Nemo sa...

När Ayatollah Khomeini återvände som skäggig mysfarbror med busikga ögonbryn efter shahens fall hände lite samma sak - fast på ett annat sätt.

Före var alla väldigt glada för att han skulle komma. Sedan jublade ingen alls.

Det var en haltande jämförelse, men ändå

Anonym sa...

Hur hade de borgerliga tidningarna låtit om det hade varit en S-regering som tagit hem denna Dam.

lord Fredruk sa...

Släpp det bara "Anonym". Fundera istället på vad Färghjälmen och betongrövarna ska säga när regeringen får loss Dawit Isaak.

Studiomannen sa...

Jag bloggade om det där för flera år sedan. En god vän till mig är domare. Han och hans kollegor rekvirerade handlingarna i ärendet. Han sammanfattade då (och det här var lätt tio år sedan) att hon kunde "sitta där hon sitter". Det var inte poppis när jag skrev detta om jag säger så.

Därmed inte sagt att jag inte är beredd att ta en diskussion om strafflängd och så vidare. Eller om man ska begära hem alla möjliga svenskar som sitter i fängelse utomlands.