onsdag 1 april 2009

Rätt ska vara rätt.

Jag har länge haft en böld-i-röven-inställning till GP, som ofta fått prefixet bakåtsträvar- i mina omnämningar. Kanske började min negativa inställning när så dom njuggt sa upp våra heliga friex, samtidigt som DN visade att man var mån om fördjupade relationer mellan byrå/dagspressmedia. Men framförallt har GP visat att dom inte fattar vart tidens anda bär hän. Nog om det.
Trots allt har jag inte bara aversioner mot tidningen i fråga, det är mer ett hatkärleksförhållande och jag har verkligen saknat att ha ett eget ex. Så när jag fick ett fint lockerbjudande i min hand, 30 dagar för 30 kronor, slog jag till.
Detta har resulterat i att där jag förut förstrött frukostbläddrat i gårdagens DN eller surfat på nyhetssajterna, nu istället glatt galopperar ut till brevlådan för att längtansfullt hämta in min alldeles färska GP.
Lokalblaskor – you can´t live with them, you can´t live without them.

4 kommentarer:

Mikael Jisander sa...

Så rätt. Jag avslutade min prenumeration på Sydsvenskan en tid förra året, eftersom jag tyckte att jag fick den info jag behövde på nätet. Men en morgontidning handlar om så mycket mer. Det är en känsla att sitta i soffan eller på uteplatsen och bläddra i papper. Så jag blev åter prenumerant. Antagligen för att jag tillhör det utdöende dinosauriesläkte som fortfarande behöver få informationen serverad i ett linjärt flöde.

Pseudonaja sa...

Jag håller med. DN ligger långt före i kvalitet, men de skriver väldigt lite om vår del av landet.

GP gör det. De har till och med en speciell Bohuslänsutgåva, som vi får, med lokalsidor om Kungälv och resten av bygden.

Bloggerskan sa...

Ibland går jag till Centralen här i Stockholm och köper Värmlands Folkblad bara för att få känna känslan av att bläddra i papper. Det är en speciell känsla och jag är mycket förtjust i lokalnyheter serverade av duktiga journalister. Dessutom tillåter det mig ju att bli lite nostalgiskt hembygdsvurmande också.

BingoBerra sa...

Nu kommer snart mittpostnummer.se. Då får alla sitt lystmäte när det gäller lokal information. Å Good finns i mitt område så då kommer jag att läsa hennes blogg där.