söndag 11 november 2007

Just idag är jag stark

Just idag har Abbes pappa lagt upp en underbar film som han gjort om Abbe efter hjärtoperationen.
Se den!
Som musik har han valt Kentas "Just idag är jag stark.". Jag var helt övertygad om var den låten Kenta ställde upp i Melodifestivalen med.
Men fel hade jag, efter en kik hos Wikipedia fick jag veta att det var låten "Utan att fråga" Kenta deltog med 1980.
Han hade en fin tröja på sig dagen till ära och Bengt Bedrup intervjuade. "Har du hämtat inspiration ur det hårda liv du levt?" frågade Bedrup. Kenta svarade "Ja, jag frågar dig, har inte du levt hårdare än mej?" (Bedrup var ju nykter alkoholist, med en betydligt mer städad image än Kenta). Bedrup blir ställd och säger att de kan ju träffas och snacka om det, varpå Kenta tackar ja och kramar om en Bengt Bedrup som förmodligen haft ett av sina mer överraskande direktsändningsögonblick. Här kan du titta på det.
Men en annan sak som slog mig när jag hörde "Just idag..." är hur bra den är. Jag minns den som en skojig kuriositet framförd av ett tilltufsat fyllo. Men det är ju en höjdarlåt.

Kenta 1948–2003


Andra bloggar om: , ,, , ,

2 kommentarer:

photoimagine sa...

Lämnar en kommentar till ditt inlägg och vill säga att jag också kallas Kenta ibland, är född -48, stark och fri.

Vattuman.
Som Du.

Fortsatt trevlig helg.
/Imagine

Pia sa...

Och jag vill säga att det faktiskt ÄR en jäkligt bra låt. Klart underskattad.