måndag 26 november 2007

Hannah har fullständigt missat vad debatten handlar om

Om man inte har något vettigt att komma med i sak är det bättre att låtsas att debatten handlar om något helt annat. Eller hur ska man annars tolka Hannah Arnhögs krönika i AB?
Inte med ett ord berör hon att det VR fått kritik för är att man tagit på sig SYO-konsulenthatten och tipsat om prostitution på ett käckt och lättsamt sätt.
Och AB har uppenbarligen inte heller fattat grejen när man gör en enkät som ser ut så här:


Jag vet att jag sagt att jag inte ska delta mer i debatten om prostitution.
Men nu debatterar jag debatten.

Andra bloggar om: , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte missat vad den debatten du talar om handlar om. Inte alls. Just denna artikel bemöter Anders Westgårdhs krönika i samma tidning. Ett ganska bra sådant dessutom.

Debatten om prostitutionsartikeln har som bekant Louise tagit. Inte jag.

Ulrika Good sa...

Hej Hannah!
Varför nämner du inte det i så fall? Att prata om "medelålders män" gör inte att man automatiskt tänker på Anders Westgård. AW har skrivit EN krönika. Nätet, tidningar och diverse debattprogram har debatterat det andra, mycket närliggande ämnet. Om artikeln där du också medverkat.
Och att ni delat upp debatterandet sinsemellan på VR var i alla fall inget jag kände till.

Anonym sa...

Hannah - är det så att folk är upprörda över att Veckorevyn skriver om sex?
Det har jag missat. Jag trodde att upprördheten bestod i just artikeln om horan.

deeped sa...

Well. Självklart: "syohatten" jösses... *skakar på huvudet*

deeped sa...

....du menar alltså att jag debatterar något "annat" eftersom jag inte har något att komma med? Ajaaa.

Anonym sa...

deeped - jag ser inte att Ulrika nämner dig (eller blogge eller josh eller isabella etc) någonstans här...

jag ser vare sig orden "horkramare" eller "taperecorder" någonstans.
;)

Anonym sa...

*zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz*

Anonym sa...

Fick inte nämna AW i AB. Men ville vara i just den tidningen så jag fick byta ut det till medelålders män. Ja, han skrev EN krönika, jag svarade med EN debattartikel. Dessuton har den debatten visst synts i övrig media, utöver hordebatten.

Min medverkan i artikeln är begränsad till en "tänk nu efter"-ruta som visserligen du tycker är för mjäkig, men som är där.

Nemo sa...

Hela horerihistorien och moralism, manligt-kvinnligt anslag i pressen har för mig nu rörts ihop till en ohanterlig soppa.

Handlade inte kärnfrågan om hur VR valde att vinkla sin artikel om prostitution?

Mina döttrar är 14 o 12. Jag låter dem gärna se CSI och filmer där seriemördare, våldtäktsmän och annan ondska tar sig mänsklig form. Vi kan prata om det - det är lätt att skilja ut ond från god.

Jag hade mer än gärna låtit dem grotta ner sig i VR om där funnits en nyanserad bild av prostitution.Nu känner jag lika starkt obehag inför VR som om jag hade haft söner som läst i Slitz eller Moore om analsex; Det är bara att trycka dit den när hon minst anar...

Med det omdiskuterade numret - så blir det lika konstigt som att se filmer där seriemord, våldtäkt och brott framställs som någgot kul och odelat positivt - för alla inblandade - även offren.

Ulrika Good sa...

Hej, igen Hanna! Vad kul att ha dig på tråden. Men du, jag får en känsla av din krönika att du är lite avundsjuk på Moore och Slitz, "dom får minsann skriva vad dom vill utan att någon reagerar". Men, grejen är väl att alla vet att dom är riktiga trashtidningar som inte drar sig för något, och därför uppmärksammas dom inte längre. Är det dit VR vill?
Läste just det här
på Resumé och blev ännu mer fundersam på vad du är ute efter.

Ulrika Good sa...

min länk verkar inte funka, prövar så här istället:
http://www.resume.se/nyheter/2007/11/27/annonsbojkott-mot-veckorev/index.xml

Ulrika Good sa...

Wtf!
Nu då:
Länk till Resumé

Anonym sa...

Inte alls avundsjuk på killtidningarna. (Om du hade läst någonting jag skrivit ,innan denan debatt alltså, hade du vetat att jag verkligen jobbar hårt för tjejerna – jag är inte rätt prson att hoppa på, tro mig.)

Det jag menar är: OM det nu är så som många påstår i denna debatt att tjejer påverkas blint av allt de läser, så måste de ju mena att killarna påverkas på samma sätt. Och då är det ju ändå kört, för man påverkas mer av killarna i sin direkta närhet, än av en tidning.

Så jag förundras över att killar förutsätts vara mycket smartare än tjejer, att de kan "hantera" det inte alltid klockrena innehållet i killtidningarna. Eller så är det bara så att ingen bryr sig om dem, eftersom ingen rasar mot deras tidningar – i så fall tycker jag synd om dem.

deeped sa...

Klockrent Hannah.