torsdag 31 maj 2012

Ge tillbaka FB-flödet till dina "vänner".

Tycker du också att Facebook har blivit mindre kul på sistone? Är du inte heller så intresserad av att halva ditt flöde består av solnedgångsbilder och bebisporträtt som fullkomligt okända personer postat? Eller kommentarer på inlägg skrivna av någon du aldrig hört talas om? Och detta bara för att en av dina FB-vänner "gillat" eller kommenterat ett inlägg som inte rör dig.
Jag har klurat ut hur man ändrar på detta och får tillbaka ett flöde som handlar om dem du valt att ha som FB-vänner. Det är ganska pyssligt men så här går det till:


 • Det måste göras från datorn.
 • Det måste göras för varje enskild Facebookvän.
 • Du måste hitta ett sådant inlägg där din FB-vän gillat eller kommenterat något som en icke-FB-vän gjort. Det funkar inte med vilket inlägg som helst. 
 • När du hittat ett sådant klickar du på den lilla pilen som ligger längst upp till höger i inlägget. Då kommer det upp en sådan här ruta:

 • Då markerar du det sista alternativet:
  Klart!
  Det återstår att se om detta även avspeglar sig på flödet i telefonen, men det förutsätter jag att det ska göra.

  UPDATE! Ylva har ett ännu bättre förslag för hur detta kan åtgärdas. Läs första kommentaren till det här inlägget.

  8 kommentarer:

  Ylva sa...

  Det går också att gå in på varje väns timeline och klicka på "Friends" knappen och sen "Settings" (eller motsvarande svenska översättning). Då får man upp alternativ för att bocka av kommentarer och spel och sånt. :)

  Ulrika Good sa...

  Ylva: Grym info, tack! Det är ett mycket bättre sätt än det jag föreslog. Men den var mycket marig att hitta, förmodligen ingen slump. :)

  Anna sa...

  Man kan också lägga alla dem man gillar mest till en "prio 1-lista" och ha den på istället för newsfeed. Det gör jag, och slipper nästan alla soluppgångar, spel och sånt.

  Ulrika Good sa...

  Anna: Också mycket bra kunskap. Tack! Har det med "Viktiga uppdateringar" att göra? Jag har funderat över vem som avgör vad som är sådana.

  Anna sa...

  Jag vet inte, jag får inga såna på min prio-lista. Det finns en "Manage list"-ruta uppe i högra hörnet där jag kan välja vilken typ av uppdateringar som ska visas av tex spel, bilder, kommentarer etc. Men det är allt.

  Ulrika Good sa...

  Om du kollar på min dump här ovan där man ställer in sina prenumerationer så finns det ett val med "viktiga uppdateringar".

  Anna sa...

  Ja, men det motsvaras inte på listan. Tror att det bara finns på varje individ. Jag brukar markera det när jag lägger till nya människor.

  Signe Brockman sa...

  Så här gjorde jag. Snabbt gick dry: http://www.brockman.nu/blogg/2012/06/trott-pa-somligt-i-facebookflodet/