söndag 3 februari 2013

När kvinnor hejar på sina förtryckare

Det finns ett antal Facebookgrupper som under mantrat "Man kan skämta om allt" gör inlägg som är gravt kränkande mot grupper som invandrare, muslimer, homosexuella, tjocka, svarta, fula, handikappade och kvinnor. Det stående bemötande mot kritik är "Har du ingen humor, eller?" och så anklagar man ifrågasättaren för att förespråka censur.
Att det finns män som finner någon slags ventil i att hö-hö:ande kommentera och lajka kvinnoförnedrande "skämt" kan jag, om än aldrig på en miljon år respektera, så i alla fall förstå, men att det finns ett ganska stort antal kvinnor som gör samma sak, det är så otroligt deprimerande.
Här är ett exempel:

"Sååå bra!! och "haha" från kvinnor.

 När det postas en skojig parlör som den här:
...behöver man inte leta länge för att hitta kvinnor som vill bekräfta roligheten i det hela med uppmuntrande utrop:
När det här läggs upp:
Är Annika med flera redo att säga det här:


Här har Elin en lista som hon vill dela med sig av:

Men det där var bara en västanfläkt jämfört med de värsta inläggen på den här sidan.
Någon som heter Amanda drar sig inte för att ta strid:

Vad är det hon drar en lans för? Jo, den här bilden:
Finns det någon annan av de kränkta grupperna som känner en sådan iver att heja på sina förtryckare? Jag tvivlar på det.

4 kommentarer:

Per-Anders sa...

Håller med dig. Det är naturligtvis förfärligt att både män och kvinnor beter sig på det viset. Eftersom vissa män tydligen anser att feminister är fula (ett sätt att förminska det "hotfulla"?) kanske vissa kvinnor väljer att hålla med för att själva framstå som attraktiva. Jag har själv kritiserat FB-gruppen "Det heter negerboll" och hamnat i diverse diskussioner om det. Det verkar finnas någon sorts underliggande ondska hos vissa människor...

Hanneybadger sa...

Åh, Hur ska vi få ett stopp på kvinnoförtrycket om till och med KVINNOR håller på med samma sak?

Verkligen superbra att du tar upp det!

Anonym sa...

Det gör mig så förbannad att se hur kvinnor, i det här fallet, hejar på när män förtrycker dem. Förstår de inte eller är de bara så måna om att bli omtyckta? Kanske båda. Sorgligt, och den sista bilden gör mig illamående.

Rafflan sa...

Åh stackars kvinnor. Får man vara så fräck att man gnisslar tänder på tanken att dessa kvinnor uppfostrar nästa generations kvinnor och män.