onsdag 16 juni 2010

Fett najs hår.

Marknadsföringen av produkter som ar avsedda för våra mindre smickrande åkommor verkar ha gått två vägar.
Å ena sidan matas vi med analklåda, illaluktande flytningar, intimrakningsplitor och fotsvamp till frukost, lunch och kvällsfika via väldigt explicit tevereklam.
Å andra sidan... Vart tog schampo för fett hår vägen?
På uppdrag av mina barn begav jag mig häromdagen in på Åhléns för att köpa dylikt schampo. Eftersom jag inte hittade något frågade jag expediten.
– Det heter volymschampo numera, för det tynger inte ner håret som andra schampon gör.
Okey, då har vi lärt oss två saker: Dagens konsumenter anses vara för finkänsliga för att ha ett schampo för fett hår på badkarskanten. Och allt schampo förutom volymschampo tynger ner håret. Eller?

Vilket hårtvättningsalternaiv det blev? Jo, Aussies volymschampo Aussome Volume.


Fördelar: Utmärkt produkt. Drygt. Skönt namn.
Nackdel: Luktar möbelpolish.

, ,

8 kommentarer:

Lisa sa...

Kerastase och redken har bra grejer också. Luktar gott!

Kristina Öijeberg sa...

Jaha, det är därför jag inte har hittat shampoo för (mot?) fett hår. Har aldrig frågat dock. Då har jag lärt mig nåt idag också. Tack!

Unknown sa...

Det kanske helt enkelt är radioprogrammet Hassan som sett till det inte heter för fett hår längre.

dekorum sa...

Förr i världen (håhåjaja *skrock*skrock*) vill jag minnas att volymschampon var tänkta att användas på tunt och fint hår ("den nordiska hårtypen", som den gärna omnämndes i veckotidningarna).

Anonym sa...

Hade jag inte en aaaaaning om! Varför byta namn på ngt som funkar liksom? Eller var det Hassan som ställde till det för dem? :-)

Ms Spider sa...

Håller med Dekorum, finns ju volymschampoo för torrt Och flygigt hår, hur går det här ihop? Fast numera alla produkter kanske är bra på att motverka fett hår, kemikalierna förnyas ju också...

Pop-Sara sa...

det har inte funnits schampo mot fett hår på hur länge som helst (iaf inte såna vanliga billiga schampon som säljs på ICA), jag har bara sett för normalt hår, tunt hår och färgat hår. fett hår är tydligen inte ett problem längre - fast jag tycker att det är ett mycket större problem än färgat hår...

Anonym sa...

Här kommer en kommentar dock något sent. Men skall du ha ett bra shampo mot fett hår kan jag rekomendera Schwarzkopf Professionals BC Deep Cleansing. tar bort all överflödigt från hårbotten samt vårdar
densamma :-))
Tror Åhlens behöver skicka sin personal på lite utbildning....
Trevlig sommar önskar Eva B