onsdag 25 augusti 2010

Post-op

Fyra minuter över fyra igår eftermiddag fick jag ett SMS från Johan: "Allt under kontroll och alla fingrar med hem!". Hans operation var klar och en av de farhågor som funnits, att han skulle behöva kapa av lillfingret på grund av alltför skadade blodkärl och nerver, hade alltså kommit på skam. Förutom detta meddelande skickade han med en bild från operationen, föreställande första fingret av tre som karvas upp. Känsliga tittare varnas, men om du vågar hittar du den här. Och här finns en från när samma finger sys ihop.
När jag hämtat honom vid Läkarhuset berättade han, med viss stolthet, att läkarteamet aldrig varit med om någon som orkat hålla ut en vaken operation med så kallat blodtömt fält i 112 minuter. Det var så lång tid som behövdes för att de skulle hinna med alla de tre fingrarna som var värst däran, så han var motiverad.
Han berättade också att han var tillräckligt cool för att fördriva operationstiden genom att ligga och berätta för hela gänget om Jonas Crambys fantastiska grilltips och om hans Beer can chicken (laga den, den är sensationell) i synnerhet.
Men sedan, när han kom hem och bedövningen släppte, var han inte riktigt lika cool längre.

Jätte-, jätteont. Men jätte-, jätteskönt att det är klart.

4 kommentarer:

Petter sa...

Hade han sinnesnärvaro att ta bilderna själv?? Sicken macho kille han är! Om han har tråkigt kan han umgås med min femåring som har höger arm i gips, så kan de utbyta sjukhus-historier. :)

Erik F sa...

Tackar för grilltipset. Ska testa vid tillfälle. Bjuder tillbaka på ett kanongott BBQ Spare Ribs recept här:

http://www.masterchef.com.au/braised-pork-spare-ribs.htm

Wolrath sa...

Kyckling på ölburk finns också i den här extremt trevliga kokboken gjord av en engelsman som bor utanför Enköping. http://www.vwcampercookbook.com/Inside_the_book.html

Anonym sa...

Hur går det för Johan?
Vi vill ha en update!