tisdag 20 september 2011

H&M, touchscreenvanten är kastad!

H&M är ett av mina absoluta favoritföretag, och jag har nog spenderat mer pengar vid deras kassadiskar än hos något annat företags. För oss som älskar att hitta nya, coola kläder, men har en slimmad modebudget, är familjen Perssons kedjeföretag inget annat än en skänk från ovan.
Men idag blev jag besviken på hur trist de tänkt. Eller om det är brist på tänk, jag vet inte säkert. När de lanserar en väldigt fiffig vante med ett "innovativt material på fingertopparna", som gör att man slipper frysa om händerna när man petar på sin smarta telefon, så erbjuds den enbart i herrstorlekar.
Klicka för bättre läs- och tittbarhet. 

Vi kvinnor antas inte använda dylik teknisk apparatur i tillräcklig utsträckning för att utgöra en lönsam målgrupp. Oavsett hur det ligger till med den saken borde H&M insett vilken felaktig signal de sänder ut när de inte erbjuder touchscreenvantar i damstorlekar. Nej, det här var ett tråkigt, könsstereotypt resonemang som jag inte hade förväntat mig av ett företag av den här kalibern. 

13 kommentarer:

Mickey sa...

De tänkte väl att ni kan virka egna? :D

Ulrika Good sa...

Så kan det vara, Mickey, frågan är vem som säljer det där smarta garnet. :)

Mickey sa...

"smarta garnet" är bara en benämning kvinnor använder för att hålla oss män borta från er hobby. Och hade jag inte haft en pratglad virkande mormor som gärna vill att jag virkar mössor med henne så hade jag förmodligen inte jag heller som man fått reda på att det där garnet är vanlig spandex - sånt som ska finnas i varje tjejtrosa. Bara till att återanvända lite gamla trosor ju :)

camila sa...

Fick i somras reda på att man kan använda nästippen till att svara i telefon. Om det är kallt och man har vanliga vantar på sig vill säga.

Tjing Mackan sa...

Touchscreen vantar till kvinnor är ett problem som vi identifierat och kommer släppa en rad spännande produkter inom kort! Redan nästa måndag lanserar vi en liten kollektion.

/markus
Tatchies

www.tatchies.com

Susanne sa...

Nä, det var lite trist av dem, det får jag hålla med om. Jag gillar oxå HM. Har perioder när jag tröttnar och tänker att jag är vuxen nog att satsa på lite dyrare grejer...men hamnar till slut på HM ändå.

Charlie Truck sa...

Man kan också knappa med en (kall) varmkorv så slipper man köpa nya vantar!

Jag tycker HM ofta är väldigt könsstereotypa i sin kommunikation och i sina produkter (underklädeskampanjerna t ex) så jag är inte alls förvånad. Men jag är inte så förtjust i företaget heller (även om jag handlar där alldeles för ofta) så jag kanske är partisk.

mikebike sa...

Briljant. 100% inköp!

Anonym sa...

Jag fick ett par liknande vantar förra året, men märkte sedan att mina vanliga fingervantar (dam) från H&M fungerade lika bra... Men jag håller med dig. Riktigt unket att bara göra herrstorlekar.

Linda sa...

Dåligt, dock inte så förvånande när det gäller just h&m.
Påtal om dem så såg jag att de börjat sälja hundkläder på sin hemsida nu, sjukt random.

Terese Mörtvik sa...

Deprimerande. Påminner om en artikel jag läste häromdagen om användningen av iPhone/Android. Det framkom av en undersökning att fler kvinnor använde iPhone, medan fler män hade gått över till Android. Resonemanget i artikeln var då att kvinnor gillar det yttre med iPhone, och köper det för att det är på modet, medan män är mer intresserade av prestanda och vara först med det nya och därför köper Android. Man kan väl säga att jag höjde på ögonbrynet lite. Suck.

Anonym sa...

Tråkigt ock konstigt :O Men kan tipsa om att det finns likadana vantar på glitter!

Anonym sa...

Tips: Köpte såna handskar på Kjell & Company, 49 spänn storlek L. Large var tydligen inte stora nog för mina dasslock till händer märkte jag när jag kom hem (det satt kartong över dem så man inte kunde provtesta de på hyllorna, kanske man kan fråga om provvantar vid disken?) så jag gissar att deras storlekar är små by default.