torsdag 15 juli 2010

En Cat bland pygméerna.

Tisdag- och onsdagkvällar spenderar jag mer än gärna tillsammans med Idols fantastiska syster, So you think you can dance som nu är inne på sin sjunde säsong. Jag är egentligen inte speciellt intresserad av dans och Let´s dance tycker jag är ett urtråkigt program. Men nivån på deltagarna i SYTYCD är så löjligt hög och danserna de framför är så trollbindande att det trots allt har blivit ett av mina favoritprogram.
Programledare är den brittiska Cat Deeley, som, förutom att hon är vansinnigt snygg, alltid är huvudet längre än deltagarna. Tjejer som killar. Jag var helt säker på att hon måste vara närmare en och nittio, eftersom hon ständigt står dubbelvikt när hon intervjuar dansarna.
Men enligt IMBD är hon 175 cm lång. Två centimeter kortare än vad jag är.
Med andra ord måste man tydligen vara pygmékort för att bli en sensationell dansare.


Två suddiga exempel på höjdskillnad, som jag plåtade på min TV igår, när den latinamerikanska sångerskan Debi Nova var på besök. Lilleputtregeln gäller tydligen för artister också.


Här är ett smakprov från säsong sex på hur dansandet kan se ut. Hip-hop med Ashleigh och Jakob till Jason Derulos "Whatcha say".


, , , ,

6 kommentarer:

Béatrice Karjalainen sa...

Cat har dock alltid typ 12 cm klack på sig. Håller med om att det är ett trollbindande program. Att man kan röra kroppen på de sätten.

pärlbesatt sa...

Äsch,Béatrice har redan sagt det jag tänkte... Om du också har styltor kommer du också - eller jag- att vara huvudet högre än folk som är nakenfisar om fötterna. Vilket iofs dansarna inte är när de dansar t ex salsa... Hmm..

Själv är jag fortfarande sur för att jag missade en av de sista uttagningsomgångarna pga den där jämra fopollen och kriget om teven. :)

Ulrika Good sa...

Béatrice och Pärlbesatt: Visst har hon skyhöga klackar, men det är inget snack om att hon är väldigt mycket längre än 98% av alla i programmet. Även utan klackar. Första bilden, t ex, den tjejen har klackskor på sig.

Sara sa...

Kollla in det här klippet från senaste säsongen - Alex är balettdansare egentligen men gör en helt GRYM hiphoprutin! Amazing.

http://www.youtube.com/watch?v=TLtSfYX8tJk

Anonym sa...

Det är inte tu tal om att kvinnan är reslig. Uppgiften du fått om hennes längd måste vara exkl. huvud alt. underben. Har inte sett programmet, (eftersom roliga bloggar och då framförallt DIN, är så mycket bättre underhållning än TV.) Men det var snyggt dansat!

Lo sa...

Prince har som regel att han ska vara längst på scen. Han är 157cm...