måndag 26 juli 2010

Sommaren som hittade receptet.

Om förra sommaren lämnade efter sig en smärtsam känsla av att ha blivit snuvad, så är generositet det främsta signumet för sommaren 2010.
Generositet med sol och värme vilket innebär en hel drös av dagar som fyllts med inslag som är själva meningen med sommaren. Och med livet.
Som de här:

Snabba knopen i sitt rätta element.

Solkungen i sin tron.

Backgammonmästarna in action i eftermiddagssolen.

Det verkar helt enkelt som om sommaren 2010 återfann receptet på barndomssommarvädret. Så där fint som alla minns att det alltid var när de var små.
Och det var inte en enda regndag för tidigt.

Några av mina mest njutbara stunder denna semester har varit mina morgonspringturer och framförallt det efterföljande doppet. Ibland i ett hav som sett ut så här:

Ibland så här:

Eller till och med så här:

Njutbart i alla väder. Faktiskt.

"Kom i allihop! Vattnet är helt ljummet!"

Och en av de fåtal dagar som det inte bestod av idel solsken åkte vi och köpte en ny soffa. Hur ofattbart unga vi än är Johan och jag, så införskaffade vi vår gamla sittmöbeln samma år som Lionel Richie spelade in sin hit Say you, say me och det var poppis med Hawaiiskjortor och kilade jeans.
Nyinköpet kommer att göra den delen av vår höst som ska spenderas framför teven betydligt trivsammare, och det ser ut så här:

Bilden är alltså från butiken. Till oss kommer soffan om ett antal veckor. Hoppas jag kommer att sova lika bra i den som i den gamla.

Och så avslutar jag det här sommarbildsinlägget med en riktig sockerchock:

Fina ungdomar, vackra blommor, gullig kattunge, strilande solsken, vit klänning, böljande hår... Diabetiker varnas!

3 kommentarer:

Sophie sa...

Härligt. Och tack för att du satte hawaiiskjortan i sin rätta kontext. Jag ska hiva upp laptopen framför min sambo. Han har nämligen fått för sig att hawaiiskjorta är sommarens grej. Helt obegripligt. En Ralp Lauren som är så svaal och braa... Är detta ett tecken på 40årskris månne?
Jaja, den blir städtrasor inom kort.

Anonym sa...

Att älska den svenska sommaren är som att ha en relation med en psykopat. Så desto större är tacksamheten när den för en gång skull uppfyller förväntningarna och är, tja, snäll.

Ulrika Good sa...

Sophie: Jag tänkte just på att Hawaiiskjortorna är en av de få returer vi inte sett från åttiotalet. Men din sambo kanske är en trendskapare?

Anonym: Tack för en klockren liknelse! "...som att ha en relation med en psykopat." Väldigt bra!