måndag 12 juli 2010

Tjolahopptjolahej i sommarhettan!

Här kommer ett litet avbrott i den semesterloja stiltje som för tillfället här råder i bloggens flöde, på temat grusade förhoppningar eller varför inte brustna illusioner. Jag råkade snubbla över en video med gruppen Excellence och deras låt "Need to know (Eenie Meenie Miny Moe)" och konstaterade att denna låt representerade en treenighet i förhoppningsgrusning.
För det första kom gruppen Excellence fram i programformatet Popstars som ganska få kommer ihåg idag, till skillnad från dess aaaningen mer framgångsrika konkurrent Idol.
För det andra, själva gruppen, som nog räknades som ett hett superstarprojekt en gång i tiden, men som istället blev ett snöpligt one-hit-wonder. Fast wonder är väl att ta till överord.
För det tredje är den tämligen påkostade videon gjord av den Göteborgsbaserade webb/reklambyråsatsningen MTV Spider, en typ av utopisk byrå som bara kunde existera runt millennieskiftet när it-bubblan var som mest uppblåst. Jag har flera vänner som jobbade där och som kan berätta den ena helt orimliga storyn efter den andra. Behöver jag säga att MTV Spider inte längre finns idag?
Så enjoy! Tidig tvåtusentalistiskt illusionspop:

Som en parentes eller bonus: när jag började fundera på musik från den här tiden dök en av de mest osannolika textstrofer upp i minnet. Jag talar förstås om Caramells odödliga "Om du var min" och raden "Kan inte tänka på annat än bara dig, tjolahopptjolahej".

Om du vill höra mer av vad jag har för mig dessa bloggslappa dagar så finns jag på Twitter.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Oh shit den gamla låten med Caramell! Det var inte igår jag hörde den.

Glad sommar på dig

Malin Collin sa...

Åh, jag hade verkligen glömt Caramell-låten! Gud vad jag har skrattat :)