måndag 2 augusti 2010

Hallå, alla kattexperter därute.

Vad gör man med en katt som inte är rädd för eld? Som lekfullt dribblar med ljuslyktorna på den smala spiselkransen för att sedan nyfiket tittar ner i dem så att morrhåren blir som krullade julklappssnören?


Maggan har inte fattat att en låga inte är att leka med.

11 kommentarer:

Ulrika Nulty sa...

Vet inte. Vår katt började brinna en gång, när han gick med svansen för nära ett ljus. Han släckte det själv. Sen höll han sig borta från eld.

Anonym sa...

Ha en blomspruta till hands och ge henne en dusch när hon grejar med ljusen. Gör ett ljud också, typ "psscccht" samtidigt, sen räcker det med ljudet. Taskigt men effektivt, och vatten är mindre farligt än eld. Räkna dock med att hon kommer rygga tillbaks för blomsprutor i andra sammanhang också...

(är verkligen inte en kattexpert men har haft några i alla fall.)

Mvh Jo

Christina sa...

Haha! (förlåt) Vår Bongo drog svansen genom ett ljus i vintras och stack likt en bengalisk eld under sängen och kom ut först igår :P
Men allvarligt ... kan du inte köpa ngn sådan där spray man sprayar på platser man inte vill att katten går till. Och var beredd varje gång. Typ.
(åå vilket dåligt förslag men det var vad som fanns på lager denna måndagskväll)

Lola sa...

Krullade eller eliminerade ögonbryn är vardag hos mig. Min katt är 5 ungefär. Hon är så stor att hon inte leker med allt, men för dum för att minnas såna där allvarliga saker.

Så länge det stannar vid ögonbrynen och hon inte stoppar hela nosen i ljuset så behöver man nog inte göra nåt. Jobbigt att sitta med en blomspruta stup i kvarten. De får nog learn the hard way helt enkelt... Eller aldrig.

Wysteriia sa...

haha oj då...får hoppas han kommer på att de tär farligt! ;)

Andreas Wennborg sa...

Har haft många katter, alla har brunnit mer eller mindre någon gång. Dom har det inte i sig helt enkelt. Blomsprute idén verkar något att prova.

Bränd katt luktar illa....

matilda sa...

jag funderar på att införskaffa mig ett sminkbord. antikt eller modernt, vad tycker du är snyggast? :)

Unknown sa...

Haha, å lilla kisse, det är samma hos oss, jag undviker att ha tända ljus när han är inne. Fin blogg du har förresten.;)

Mvh

http://myperfectbabyjulian.blogspot.com/

Anonym sa...

Låt evolutionen ha sin gång. Dumma katter får brinna upp, de smarta yngla av sig. (Det här menar jag inte riktigt, försöker bara vara lustig på Maggans bekostnad. Rätt plumt faktiskt)

Fortfarande lycklig sa...

Man tar undan alla ljus tills hon lärt sig. Har haft en katt med den defekten men det gick över när hon blev stor.

Ulrika Good sa...

Tack för alla tips om eldfängda katter. Jag har testat Jos tips med blomstpruta och "psscccht"-ljud, och det verkar funka. Ganska bra, i alla fall.