fredag 24 september 2010

Typiska typer.

Innan jag kommer med det mer uttömmande inlägget om hur det varit på den här Turkiet tänkte jag bara ge några exempel på typer vi lagt märket till lite extra.
1. Pungmannen. Han dyker upp överallt. Alltid ensam (även om vissa i familjen hävdar att han har en fru). Alltid i samma svarta badbyxor som är inknökade mellan skinkorna så att framstycket bildar en pungpåse. Brister ideligen ut i spontana gymnastikövningar som alltid går ut på att jucka eller exponera skinkorna. Typ halv baklängeskullerbytta eller knäböj med röven utåt put.
2. Mr Thanksgiving. Lång, stor och skallig. En gång troligen en biffig atlet, idag mest fet. Som alla ryska män har han en förkärlek för väldigt små badbyxor av Speedosmodell. Kraftiga, något krumma ben. Brunbränd och välinsmord i sololja. Ger osökt associationer till en välstuffad, grillad kalkon.
3. Fru Köttbulle. Sextioplus med ganska smala ben. Har grällt färgade klänningar med mudd som sitter åt om låren och är pösiga upptill. Fast på henne är de inte pösiga, utan tajta, vilket skapar en köttbullssilhuett. Överhuvudtaget är det många lite äldre kvinnor som ser smala ut bakifrån, men har en enorm kagge framtill. "Vodkamage" sa någon, vet inte om det stämmer, men det är helt klart inte det gängse, bredarslade kvinnosättet att lägga på sig.

3 kommentarer:

mikebike sa...

hahaha fan vad roligt. särskilt han med "pungpåsen". Vilken jävla obehaglig lirare. Bild?

Potatishäxan sa...

Ha ha, klockrent! Vet precis hur de ser ut.

Anonym sa...

Min själ om du inte lyckats plocka tre riktiga arketyper ur strandarkivet! Pungmannen har vi här i Falkenberg också, sommartid. Förmodligen tillrest från Hamburg. Köttbullekvinnan ger mig en bild i huvudet, av Georges Costanzas morsa i "Seinfeldt", jag t o m HÖR hennes nasala stämma. Men mr. Thanksgiving är nog typiskt TURKEY.