fredag 26 april 2013

Så gick det INTE i Guldägget

Så här dagen efter är det på sin plats att jag bedömer min egen förmåga att bedöma hur det ska gå i Guldägget. Det började så bra. Första ägget ut var Digitalt och precis som jag tippat vann Systembolagets Promillekoll. Sedan blev mitt tippade guld för Försvarsmakten ett silver. Ok, man kan inte ha helt rätt jämt, bara nästan. Tredje ägget ut: Utomhusguldet gick till Triss. Precis som jag förutspått. Herregud, vilket orakel jag är! Platinaägget till Göran Åkestam gjorde mig, på riktigt, tårögd av välförtjänthet. Vidare till Digitalt där guldet gick till den fantastiska Human Rights Capcha som var min runner-up-vinnare efter mitt guldtips Volvo Lastvagnar (som blev utan). Orakelkurvan dalar en smula. Tidningsannonsering. Här vann Apoteket, som jag höll som trea efter Triss och Returpack. Mina favoriter fick dock båda silver, så det får väl anses som godkänt. I Event vann det interaktiva caféet med dålig design, som inte finns med på min tipslista. Min guldgissning Försvarsmakten fick silver. I Alternativa media började tilltron på mig själv som reklamtävlingsorakel svaja ordentligt. Paus Ljud & Bilds likkistekampanj är alldeles ypperlig, men man har skapat en produkt som gett PR, inte använt någon alternativ mediakanal. Den vann dock, medan mina favoriter The Good Divider för Childhood och Pressbyråns Färskhetsbeviset blev helt utan valörer. Den enda siarmässiga trösten är att Civil Rights Captcha fick silver, ungefär som jag trott. Men det är framförallt i Direkt som hela min tillvaro börjar gunga. Den i mitt tycke mest solklara vinnaren av alla, The Ice Record Project för Shout Out Louds BLEV HELT UTAN VALÖR! WTF? Stort grattis till vinnaren Bonniers Konsthall som är ett kanonjobb, men ändå. Jag fattar ingen-ting av hur juryn tänkt här, det skulle vara mycket intressant att få höra någon som var med berätta hur resonemangen gått. I princip alla av juryfilmerna som visades innan priserna delades ut handlade om magkänsla, gåshud och avundsjuka på upphovshenen. The Ice Record Project är den kampanj som scorar högst av alla på alla dessa parametrar. Tycker jag. Men uppenbarligen inte juryn. Jag behöver kanske inte gå igenom alla övriga kategorier (förutom att säga ett rungande HURRA för Rättviseförmedlingens mäktiga titanägg). Allihop är finfina vinnare, även om det inte är spot on vad jag trott alla gånger. Men det finns en kategori till, där utgången för mig var nästan lika given som i Direkt, och det är PR. Där blev mitt bombsäkra tipsThe Ballerina Stunt för Volvo Lastvagnar också helt utan ägg. Helt obegripligt i mina ögon. Men vad är det man brukar säga? Allt kan hända. Ägget är runt.  

Inga kommentarer: