måndag 12 april 2010

Bebisar på jobbet?

Aldrig känner man sig väl så gammal som när det dyker upp en Evelina, en Alva, en Albin eller en Theo som en ny arbetskompis, läkare eller handläggare på försäkringsbolaget.
Någon som av namnet att döma borde ligga i en barnvagn och jollra.

Namnåldersstrukturen man vuxit upp med ändrar man inte så lätt, i mitt huvud är den fast cementerad, och kan exemplifieras så här:
Farmor- och farfarnamn: Signe och Gösta.
Faster- och farbrornamn: Majbritt och Rolf.
Mamma- och pappanamn: Mona och Lennart.
Jämnåriga: Carina och Magnus.
Lite yngre: Linda och Jesper.
Bebisar: Felicia och Max.

Men nu har alltså bebisarna börjat dyka upp som radiopratare, bilbesiktigare och gud vet vad. Var ska det här sluta? Snart är väl Ulrika ett typiskt farmorsnamn.

Kommer du förresten ihåg vad det lite mer udda namnet Melena betydde?

6 kommentarer:

Rebecca sa...

oh det här intresserar mig mycket!

Pratade senast igår om att det nog är våra barnbarn som kommer heta Ann-Louise och Lars-Göran, om trenden att hoppa över tre generationer fortfarande kommer gälla.

Förutspår därmed att jag och Bobo 32 år kommer ha intressanta namnkonflikter, precis som min mamma motsatte sig namnet Bobo.

Min namnstruktur stämmer för övrigt med din, förutom att mina (snart!) två barn kommer ha namn i den nyare kategorin.

Anonym sa...

Min ålder (född -74) och mitt namn blir uppochnedvända världen. Stämmer inte alls in på folks namnstrukturer.

Potatishäxan sa...

Namnmode är roligt! Det är alltid kul när namnstrukturerna rubbas, Gunnar. Jag hade en Sven i min parallellklass, född -75 och en Inga-Lena. Resten av oss hette Linda, Jessica, Maria, Patrik, Peter, Sara, Jenny etc. Mina barns gympaledare heter däremot sånt som Ulrika menar är bebisnamn: Filippa, Matilda och sånt. Det ska verkligen bli intressant att se om mina barnbarn kommer att heta Bosse och Inga-Britt.

Ingen ser mig med mask på. sa...

Är inte Ulrika ett tant-namn?

Ulrika Good sa...

Maskkvinna: Jag är rädd att du har rätt. Men mitt huvud vill inte inse det.

Ms Spider sa...

Jo, när de som är yngre än en själv har blivit far- och morföräldrar trots att man själv fortfarande inbillar sig att man är för ung för att skaffa barn, då slår det en HÅRT att man är gammal och att loppet nog är kört, trots att det teoretiskt sett skulle kunna finnas tid. (Fast jag har valt att inte gå den vägen, men i ALLA FALL!)
Å andra sidan fick jag så sent som får 1,5 år sedan visa leg i USA för att få köpa alkohol. Gissa om jag skrattade när jag såg hur vakten rodnade för att han frågat mig om leg...