onsdag 21 april 2010

Calle-Fille på Fejan.

Det är många kungliga sensationsnyheter i dessa dagar. Jag har inget att tillföra om vare sig Jonas eventuella vänsterprasslande eller huruvida Madde är på eller av när det gäller giftemålet, men hittade något annat lite halvsensationellt. Nämligen ett riktigt roligt inslag i VeckoRevyn. Under mitt långa liv som storkonsument av veckotidningar har jag funderat mycket över varför magasinsmakarna varit så sparsamma med att använda sig av humor som ett vapen i kampen om läsarnas lojalitet. Varför måste mode, smink, skvaller och relationsrådgivning framställas så gravallvarlig?
Viss uppluckring har visserligen skett, och idag kan man se försök till skämtsamhet glimta till lite här och där mellan frisyrguider och troschocker. Men det är sällan man hittar något som är kul på riktigt.
Fast den här veckan fick alltså VeckoRevyn till det, genom att göra Carl-Philips fekjade Facebooksida. Blandningen mellan stadsbesök, dokusåpakändisar, tacomys och kungliga vänförfrågningar fick i alla fall mig att fnissa högt, och jag vet inte om det inträffat tidigare. (Inte i det här sammanhanget, i alla fall.)
Visst har man alltid drömt om att se hur en städtjatande Silvia egentligen uttrycker sig och hur pappa Kungen och blivande svågrarna (?) hanterar den informationen.

Klicka på bilden så blir den större.

Om du ändå har svårt att se, har jag ett par närbilder på de mest träffsäkra inslagen:


Fast när jag kollar hittar jag faktiskt en Facebooksida som verkar som om den skulle kunna vara prinsens riktiga. Han har i och för sig inte gjort ett enda inlägg, men han kan gå in och kolla trånande kommentarer från tjejer över hela världen om han skulle känna för det. Något som Bingo Rimér förmodligen skulle gett en gillande tumme upp till om han bara hittat dit.

8 kommentarer:

Mia sa...

Ha ha ha, mycket roligt! Jag gillar verkligen " jävla scheisse rövarkula"

Sis

Linda sa...

Mycket roligt gjort. Mycket, mycket roligt gjort!

Kristina Öijeberg sa...

Åh, vad klockrent! Äntligen har de fått till det. Hoppas de fortsätter.

Dabitch sa...

varför är det så krokigt? Mobiefånbilder? SKärmduma med kringla-shift-3.

Anonym sa...

@Dabitch: fotot är av Vecko Revyn, inte FB ;)

Ulrika Good sa...

Dabitch: Som sagt, det är inte från nätet, utan från en bucklig papperstidning, men nu har jag fixat en plattare, inscannad bild :).

Anonym sa...

Haha, humor!!! :-D

Humlan sa...

Tack för utmärkt mediabevakning, där fick de faktiskt till det.