måndag 22 februari 2010

Sminka dig med ettor och nollor.

Utan att skämmas så där jättemycket kan jag säga att jag älskar smink. Om jag inte hade en blogg som handlade om ... ja, allt den här bloggen handlar om, så hade jag gärna haft en sminkblogg. Ibland drömmer jag om en tillvaro där jag har pengar och tid att nörda ner mig totalt i allt som har med primers, highlights, skuggor, concealers, gloss och allt vad det heter att göra.
(Men det har jag inte, så du som vill läsa en bra sminkblogg får hänga hos Malin Crona på DN istället.)
Häromdagen snubblade jag in på den amerikanska modemagasinet InStyle:s sajt. Där hittade jag en otroligt imponerande virtuell makeoverfunktion. Att sminka sig där är nästan lika roligt som i verkliga livet. Och resultatet blir helt fantastiskt verklighetstroget.
En sminkexistensiell fråga: Är det mer fuskigt att sminka sig virtuellt än IRL?

IRL-sminkad.

Virtuellt sotade ögon, rougade kinder, foundationad hy och glossade läppar.

Sedan kan man fixa kändisfrisyrer också, men då sjunker det verklighetstrogna ganska drastiskt.

Näe, Julia Roberts frisyr passar nog bäst på Julia Roberts, ändå.

UPDATE Frida har också gjort en total makeover. Som om hon behövde det, liksom.


Fast hon skulle onekligen vara snygg i en kort frisyr. Också.

, , , ,

5 kommentarer:

Trollet sa...

Oh, jag älskar också smink. Kan man någonsin få för mycket smink? Nä, jag tror inte det. :-D

Tack för tipset på en bra sminkblogg.

Masarinmamman sa...

I like. I need.

Men hur gör man för att få med sig det där snygga ut i verkligheten? Kanske måste man ha en personal make-up artist med sig i släptåg? En del har livvakter. Andra har make-up artister.

Bongo sa...

Har du något knep för att sminka något dött så att det ser levande ut? Om inte så mottages era kondoleanser tacksamt.

Hansby sa...

Testa www.taaz.com också, vet inte hur det står sig mot InStyle dock. Och ja, det kan framstå som något udda hur jag som medlem av den manliga gruppen av mänskligheten känner till den här sidan men det ingår i mitt jobb att känna till fräsiga saker på nätet ;)

Cattas liv och tankar sa...

Tjusiga! :-)