fredag 14 maj 2010

Oväntat släktmöte. Minst sagt.

Mina föräldrar är från Norrland, mamma är från Östersund och pappa från Frånö, en liten by utanför Kramfors. Tråkigt nog har jag haft nära nog obefintlig kontakt med pappas släktingar, både farmor och farfar dog innan jag föddes och pappas bror har jag bara träffat någon enstaka gång. Hans barn, det vill säga mina kusiner, har jag aldrig mött, vad jag kan minnas.
Därför var den kommentar jag fick här igår något av det häftigaste, och mest oväntade, som hänt mig som bloggare. Det var storbloggaren Tonårsmorsa (som vann Blogg-SM i kategorin Vardag 2009) vars bror hade släktforskat och på något sätt listat ut att att en av de där kusinerna som jag aldrig träffat, är hennes pappa. Hon är alltså mitt kusinbarn och hennes farfar var min pappas bror.
Här kan du läsa kommentarerna som avslöjade detta oväntade släktmöte, och här kan du läsa Carinas (alias Fatou) version av det hela.

4 kommentarer:

Eva sa...

Vad coolt.
Bloggvärlden är allt bra liten den.
;)

Tonårsmorsa / Fatou sa...

Det här är riktigt häftigt! Jag blir full i skratt när jag läser ditt inlägg, för det var verkligen så oväntat och även om vi inte står nära varandra på något sätt, eftersom vi aldrig ens mötts, så känns det ändå rätt nära med tanke på att två så viktiga personer i våra liv faktiskt var bröder!

Riktigt roligt, faktiskt!

Mary X Jensen sa...

Fantastiskt. Kul.

Mia sa...

Visst är det kul! Jag fick dessutom ett mail av Fatous bror igår.Han säger precis som Fatou att de har lite tavlor som pappa målat, och lovade skicka lite bilder.
Vi har ju några tavlor som farfar har målat och som vi kan dela med oss av.

Sis