torsdag 13 maj 2010

Jämrans cleggigt.

I England heter en av den nya koallitionsregeringens partiledare Nick Clegg. Nu funderar jag på vad ministrarna kommer att heta. Mr Urrrk? Krydolf Kalasbyxa? Moxie Halavah? Eller kanske Mrs Warsawapakt?
Detta är ett tråkigt, internt skämt för alla som, i likhet med mig, läste Svenska Mad. Eventuellt har du också, i likhet med mig, kommit på att denna supernördiga tidning kanske inte var riktigt så rolig som du tyckte en gång.

För övrigt är uppfattningen att Svenska kyrkan är homofördömare så djupt rotad hos mig att det tog ett tag innan jag fattade att det faktiskt var HBT-flaggan som man hissat framför Domkyrkan.

Även om det fortfarande inte känns som något man gjort hundra procent med hjärtat får man ge dem att det är ett riktigt stort steg i rätt riktning.

4 kommentarer:

Humlan sa...

Hu, vad rätt du har angående MAD. Läste ditt inlägg från 2007 och ryste. Vissa saker står mycket dåligt emot tidens tand. Det brukar för övrigt även gälla nytillträdda engelska premiärministrar, som oftast åldras 10 år de första tre månaderna på nya jobbet. Stackars Clegg vad kinderna kommer att trilla ner.

pärlbesatt sa...

Klart han heter Klägg, efter Brown (som kan associeras till fekalier) och Blair, som min man som inte är svenskspråkig från början alltid associerat till Blä, så mycket att vi började säga Gordon Brown om äckliga saker, när det blev maktskifte där... ;)

Fasching sa...

Apropå ingenting, tack för tipset om Plura och Mauro. Undrar om jag sett något bättre på TV någonsin. Och då har jag bara sett det första avsnittet än. Sjukt bra!

Karin sa...

He, he... Du rasade rakt in i min lista över bloggfavoriter !
Här är jag så otroligt glad över vad kyrkan åstadkommer i vår församling !
Man kan väl säga att de är lite speciella, i sitt samhällsengagemang, och har fixat så vi fick tillbaka vår bensinmack.
Nu erbjuder de sig att ta öve skolkök, och matlagning till äldreomsorgen också.
Här kan jag också säga att de inte tagit avstånd mot människor med "avvikande" sexuell läggning på väldigt länge !
En fantastisk barn och ungdomsverksamhet har de, utan en massa prat om Gud, utan bara BRA helt enkelt !