söndag 2 september 2007

Saxat ur Svenska MAD, nr 4 1979

I den rådande byggröran som råder hemma hos oss hittade jag en gammal MAD, nördarnas egen humorbibel, som också var min favorittidning under en (ganska lång) period.

Från avdelningen "Pennfajtare":
URRK!
Jag är en gosse som vill ha pennkrig med dej. Du bör helst var mellan 1-108 år. Själv har jag stått ut med 14 mögliga, uttråkade dagar.
Ointressen: lagrad tåsvett, Norska MAD, fiol, skolan och utstående öron.
Intressen: MAD, MC, mysiga hemmakvällar och Status Quo.

Avsändarnamn från insändarsidan:
Urban Fotsvett
Sidbert Wäxeltrunk
Bryans Brorsa
Arne Kalasbyxa

Och sist en dikt:
Ett samtal.
Vit: Goddag på dej, Svart.
Svart: Goddag. Vad är det för färg på dej, Vit.
Vit: Vit.
Svart: Jaha. Är det samma färg som filmjölk? En sur färg?
Vit: Nej.
Leif Strindberg, Dramaten.

Jag kan inte låta blir att undra lite vad "Arne Kalasbyxa" gör idag. Mellanchef på Toyota? Säljare på Media Markt? Förtidspensionär? Korvgubbe?


Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fan Ulrika... jag minns mitt MAD-läsande som fyllt av gapflabb och fnitterattacker. Nu måste jag ta på en retroaktiv skamhatt. Det här var ju inte kul alls.

Ulrika Good sa...

Precis samma skam känner jag. Fast i ärlighetens namn har nog insändarsidorna alltid varit übertöntiga och fyllda med bidrag från übernördar som tar i så dom kräks för att vara "roliga". Det var ju inte för dessa sidors skull man läste blaskan.

Nemo sa...

Tidens tand på den typen av humor biter i skammens täcke som jag dragit över mig. Kommer ihåg att jag fick ett hysteriskt bryt då jag vecklade upp en Sverigkarta och upptäckte orter/platser som "Jätte-Gunnels Tivoli", "Kläckmyra" och "Hundprutt"...