lördag 15 september 2007

En blogg från Kreta

Det första du hälsas av på bussen här på Kreta är:
"Hej och välkomna! Här på Kreta är rören inte så tjocka så att ni får lägga toapappret i papperskorgen som finns bredvid toaletten."
I en millisekund tänker man: "Ja, ja. Det är väl ok." Millisekunden senare kommer man på: "Nej, men va f...! Hur äckligt blir inte det."
Snubben som var urrörmokare här på Kreta måste ha tänkt: "I avloppsrören ska det spolas ner... Få se nu; nummer ett och nummer två och... Nä, det var väl allt. Tunna rör ska det vara."
Annars har jag det ljuuuuvligt. Värmen är het men inte outhärdlig. Ungefär 50/50 solning i sol och läsning i skugga. Vattnet är runt 25 och dagens problematik kretsar runt vilken solskyddsfaktor som är optimal (20 idag, succesivt lägre dag för dag) och om vi ska äta långlunch klockan halv ett eller ett.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad skönt det låter. Passa nu på och njut. Och så faktor 35 på makens skalp.

Nemo sa...

Dom där jävla rören... hade en längre vistelse i Grekland för mååånga år sedan... och kom på mig i ett sömningt läge - hemma hos föräldrarna... att jag satt och slängde papper på golvet inne på deras toa... snacka om invant beteende... om än snabbt övergående...

Anonym sa...

Fast så jäkla äckligt blir det ju faktiskt inte ändå. Konstigt nog. Jag trodde det skulle kännas hela tiden.

Sofie sa...

hahaha :D fyy, haha :D