söndag 2 september 2007

Saxat ur Svenska MAD, nr 4 1979

I den rådande byggröran som råder hemma hos oss hittade jag en gammal MAD, nördarnas egen humorbibel, som också var min favorittidning under en (ganska lång) period.

Från avdelningen "Pennfajtare":
URRK!
Jag är en gosse som vill ha pennkrig med dej. Du bör helst var mellan 1-108 år. Själv har jag stått ut med 14 mögliga, uttråkade dagar.
Ointressen: lagrad tåsvett, Norska MAD, fiol, skolan och utstående öron.
Intressen: MAD, MC, mysiga hemmakvällar och Status Quo.

Avsändarnamn från insändarsidan:
Urban Fotsvett
Sidbert Wäxeltrunk
Bryans Brorsa
Arne Kalasbyxa

Och sist en dikt:
Ett samtal.
Vit: Goddag på dej, Svart.
Svart: Goddag. Vad är det för färg på dej, Vit.
Vit: Vit.
Svart: Jaha. Är det samma färg som filmjölk? En sur färg?
Vit: Nej.
Leif Strindberg, Dramaten.

Jag kan inte låta blir att undra lite vad "Arne Kalasbyxa" gör idag. Mellanchef på Toyota? Säljare på Media Markt? Förtidspensionär? Korvgubbe?


Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Knäpplappen sa...

Fan Ulrika... jag minns mitt MAD-läsande som fyllt av gapflabb och fnitterattacker. Nu måste jag ta på en retroaktiv skamhatt. Det här var ju inte kul alls.

Ulrika sa...

Precis samma skam känner jag. Fast i ärlighetens namn har nog insändarsidorna alltid varit übertöntiga och fyllda med bidrag från übernördar som tar i så dom kräks för att vara "roliga". Det var ju inte för dessa sidors skull man läste blaskan.

Nemo sa...

Tidens tand på den typen av humor biter i skammens täcke som jag dragit över mig. Kommer ihåg att jag fick ett hysteriskt bryt då jag vecklade upp en Sverigkarta och upptäckte orter/platser som "Jätte-Gunnels Tivoli", "Kläckmyra" och "Hundprutt"...