lördag 13 november 2010

Det ofrivilligt komiska är ofta det roligaste.

Via Lotten hittade jag till en sida som fått mig att sitta och kippa efter luft hela morgonen. På grund av ohämmat skrattande, alltså. Helt ensam satt jag och tårochsnorflabbade mig igenom vartenda inlägg. Orsaken till skrattkonvulsionerna var Damn you, auto correct! en sajt dit folk skickar sina bästa/värsta autokorrigerade iPhone-mess. Jag har för länge sedan stängt av stavningskontrollen på min iPhone, jag upptäckte att jag skrev helt galna saker utan att ens vara medveten om det. För iPhonen inte bara föreslår intressanta nya ord när man skriver något den inte tycker sig känna igen, den är också väldigt snabb med att självsvåldigt ersätta detta ord, ofta utan att man ens hinner märka det.
Ibland blir det väldigt komiskt. Som exempelvis här:

Nu funderar jag allvarligt på att aktivera min stavningskontroll igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt väldigt väldigt roligt! /A.

Lars sa...

Haha, jag hittade den härom veckan också och skrattar högt på jobbet varje dag:)

Lotten Bergman sa...

Nyss skulle jag skriva "griskind" och då ändrade telefonen det till "friskola".

(Och ja, det är helt naturligt att sms:a om griskinder.)

Lars sa...

Den här är väldigt kul också:)
http://failbook.failblog.org/

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

*LOL*

Jo det är trevligt när luren föreslår stavningar, MEN när den automagiskt korrigerar (läs byter ut) ord kan det bli lustigt. Fick också snabbt letat upp var man slog av det i min nya Androidlur.