fredag 5 november 2010

Något Idol talar tyst om.

Jag har hört att det ryktats om det ett tag, och nu läser jag på Sara Ödmarks (även känd som Älskade Dumburk) TV-blogg att Idolstartfältet importerat, inte bara talang, utan även erfarenhet, från våra nordiska grannländer. Både finska Elin Blom och norske Geir Rönning har nämligen tävlat i Eurovision Song Contest. Båda har dessutom gjort det för Finland.
De är förstås inte mindre bra för det, men det förtar onekligen en del av tanken med Idolkonceptet, som en karriärväg för den oupptäckta stjärnan.
Det blir lite som om Amy Diamond och Björn Skifs skulle vara med och tävla i finska Idol, eller hur?

Idolbilden av den oskyldiga, men coola sextonåringen som kommer från ingenstans (eller, ja ok då, Finland) och bara råkar kunna bjuda på en fantastisk scenshow får sig en törn när man ser det här.

Idolbilden av den okände 48-åringen som kommer från ingenstans (eller, ja ok då, Norge) och bara råkar ha en fantastiskt röst och en enorm säkerhet på scen får sig en törn när man ser det här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kalla mig konspiratorisk, men jag tror att Idol är en för viktig komersiell kanal för skivindustrin, för att slösas bort på oupptäckta talanger. Vilka som ska delta i toppstriden är uppgjort i förväg. Vägen fram till final är en balansgång mellan att göra bra TV, få folk att ringa som galna och att lansera "nya" artister.

Fredrik - ordflod.axnet.nu sa...

Yupp, Idol verkar vara ett (utmärkt?) lanseringsforum för i Sverige okända stora röster, som inte helt verkar ha slagit igenom på hemmaplan.

Men den talanfulla delen av gemeneman har väl i och för sig också fortfarande chansen att konkurrera och, kanske framförallt, synas så helt meningslöst är det ju inte.

Anonym sa...

Då blir det ju ännu mer beklämmande att Finnpajsarn har ett sjukt dåligt engelskt uttal och sjunger duktigt falskt.