söndag 21 november 2010

Till Ullared via Vasaplatsen.

Fridas kille Ludde gillar teveserien Ullared och har därför varit sugen på att komma dit och se allting med egna ögon. Idag fyllde han nitton och Frida hade planerat en överraskningstur för honom till denna halländska shoppingmetropol. Därför satte vi tre oss i bilen i förmiddags för att "åka till stan". Samtidigt som vi åkte iväg satte vi igång ett podradioavsnitt av P3 Dokumentär. Det handlade om spårvagnsolyckan i Göteborg –92 och var så uppslukande att vi körde hela vägen förbi Varberg och in på avfarten som leder mot Ullared utan att Ludde märkte att vi varit på väg åt motsatt håll hela tiden. På den lilla bonnavägen pausade Frida programmet och gav honom en present från hans mamma. Det var en tårtkartong som innehöll en frigolittårta dekorerad med geléråttor och ljus gjorda av sedlar. "Happy birth shopping day!" stod det i kartonglocket. Just när han läste det spelade Frida upp Ullaredslåten. Då trillade alla polletterna ner och han förstod vart vi var på väg.
Jag lämnade av dem utanför Ge-Kås och åkte norrut igen.
P3 Dokumentär har jag pratat om förut och det är verkligen världens bästa program att lyssna på när man gör något riktigt tråkigt, som att köra Hallandskusten upp och ned. Eller någon annan långrandig sträcka. Jag lovar dig att du kan köra till månen och tycka att det är det mest spännande du någonsin har gjort.
Programmet som handlar om spårvagnsolyckan är ett av de senaste och jag tror inte bara det beror på att jag kan se alla gator framför mig (eller för att min syster Mia körde ett fåtal meter från den skenande vagnen på Engelbrektsgatan) när jag lyssnar som gör att det är så gripande. Jag är väldigt säker på att det är en fantastisk historia även om du aldrig satt din fot i Göteborg. Lyssna själv här och berätta gärna om jag har rätt eller fel.

Födelsedagstårta coming up!

Här har Frida gett sin version av dagen.

, , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, en fruktansvärd olycka! Min kusin dog där och då. Jag tror inte jag skulle palla lyssna på dokumentären... eller kanske är det just det jag ska göra?
För att lägga det bakom mej.

-Jo, jag ska göra det! Tack för ditt inlägg här!

the best!

Anonym sa...

Vilken bra blog, du är jäkligt bra på att skriva. Ämnar kika in här emellanåt.

Skrattade förresten gott åt Maggalarmet :-) Du kan glädjas en smula åt att inte ha en lantiskisse som väcker dig genom att krasa i sig en husmus.


/Linda

http://www.blog.dübeck.se/

Stockholm Under Ytan sa...

Stockholm Under Ytan gillar dig!