fredag 11 juli 2008

Med skämskudden framför DI

I gårdagens DI satt en annons för Audi.
Jag tror att de tre mest pinsamma sakerna med copyn är:
1. Man kunde inte välja vilken rubrik som var bäst, så – man tog båda två. Som inte hänger ihop för fem öre. I den andra tyckte någon uppenbarligen att darlingen "segervåg" var för bra för att döda.
2. Tonen i texten är à la journalfilm och läses med fördel med Sven Jerring-röst.
3. Att sätta ordet "grabbarna" inom citationstecken är bara en gnutta mindre mossigt än att skriva Du och Ni med stor bokstav.

Klicka så kan du läsa eländet.


Men du kanske hittar fler och bättre?

Byrån som gjort annonsen, Stenström Red Cell, var en gång i tiden en riktigt bra byrå som gjorde fina kampanjer för Bregott och just Audi. Men det var för länge sedan och deras glansdagar ligger uppenbarligen långt bakom dem nu.

, , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad som också är galet tycker jag är att dom tagit med en killes smeknamn bland alla namn. Är det ett extra roligt smeknamn? Hade dom andra inga? Mutade Juppa byrån för att få med det?
Frågorna är många...

lord Fredruk sa...

Nej, vänta nu. Det är något som inte stämmer. Det finns inte en kreatör med självaktning som skulle släppa sån här skit ens med mynningen mot pannan. Detta är ett resultat av "duktig kund som kan själv". Sen kanske ateljén fick hjälpa till med originalet och glömde ta bort tryckorten i hast och bestörtning.

Ulrika Good sa...

Pontus: Ja, "Juppa" är ett av många mysterier.
Fredruk: Jag tror du är sanningen på spåret.
Speciellt som sponsoring ibland kallas "lekstuga för VD:ns personliga intressen". Eller, jag kallade det så just nu, i alla fall.

Anonym sa...

Ja, ni har nog rätt. "Inhouse" kan vara en bred, bred väg ner i avgrunden...