torsdag 10 juli 2008

Onsdag, vecka tjugoåtta

Den här veckan är det tennisvecka, Swedish Open i Båstad.
Därför tog Jonathan och jag en tur söderut igår.
Det ösregnade i princip ända till motorvägsavfarten där det sprack upp och blev en helt strålande dag, smältande varm och knökat med folk i hela Båstad.
Förutom en och annan Stureplansstekare såg vi en jämn match med en irritabel ryss som tydligen varit världsetta och som, förutom att kasta sitt racket i banan, då och då brast ut i långa och ljudliga tirader på ryska, vilket var märkligt underhållande.

Marat Safin. Om sportvärlden varit lite mer konsthistoriskt bevandrad hade de kunnat sätta rubriken "Mordet på Marat" idag.

Hans motståndare, som vann till sist, var en italienare som hette Potäto i förnamn. Nästan.
I efternamn hette han något som antingen kunde uttalas som en rymdhjälte (Star-Ace) eller som något som lät som en efterrätt med krossad choklad i (Starratche). Chokladuttalet är dock det riktiga.

Potito Starace. Ingen småpotät att möta.
"You say Potito, I say Potäto."
Man kan vitsa hur länge som helst på hans namn.

När jag tänker efter var det nog lite fler vanliga människor och lite färre stekare än vanligt, men vissa Stureplanslämningar var tydliga indicer på dess närvaro.

Inte utan min hyrhummer.

Lunchen åt vi på Sand och i kaffekön hamnade jag bakom den gamle moderatledaren Ulf Adelsohn som tog väldigt många småkakor och skyllde på att de var flera som skulle äta.
Han hade på sig en ruskigt noppig lammullströja med en liten polospelare på bröstet (möjligen en kopia) och jag var på vippen att fråga honom hur i helvete det här med FRA och hans gamla parti hade gått till.
Men jag fegade ur och avstod.
Han fick äta alla sina småkakor i fred.
Alla tolv.

PS. Här är förresten en liten incident från förra årets Båstadtsur.
Och här.

, , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj! Vad är det för tvillingar(?) som sitter på läktaren?
Samma skor, samma byxor, samma piké.
Den ena av dom är i alla fall intresserad av matchen. Den andra ser ut att vara fullt upptagen med ett sms.

Ulrika Good sa...

Pontus: Jag är ganska säker på att "tvillingarna" jobbar för Swedish Open, det där är deras jobboutfit.

Anonym sa...

Aha...
Jag blev lite nervös där ett tag. Som tvilling så har jag alltid vägrat ha samma kläder som min brorsa. När vi va små och inte fick välja själva va morsan så schysst att jag fick blått och brorsan rött.

Ulrika Good sa...

Så du är tvilling, Pontus! Enäggs, eller?
Men visst hade det varit gulligt om dom där två på bilden VAR tvillingar på riktigt och klädde sig EXAKT likadant.? Vid nitton års ålder (eller vad dom kan vara)?

Anonym sa...

Ja, jag och brorsan kommer från samma ägg.
Men vi har aldrig varit sådär beroende av varandra som andra enäggstvillingar kan vara. Skönt.
Men när vi va små hände det lite skumma grejer. T.ex. så trillade brorsan på sin cykel och bröt av en tand. Ungefär en månad senare gjorde jag samma grej och bröt av tanden bredvid. :o)
Sen brukade vi säga samma saker samtidigt m.m.
Nu ska han bli farsa inom kort. Jag hoppas verkligen inte att det en månad efter dyker upp nån dam hos mig med ett litet knyte i sin famn. haha

Anonym sa...

Och det hade varit extremt roligt om dom två tenniskillarna t.ex. blev tvingade av sina föräldrar att ta på sig sitt "Båstads-kit". haha
Det e kanske därfor dom ser så himla uttråkade ut. Den ena sms:ar säkert sin kompis nått i stil med "Fan, nu har morsan tvingat på oss tenniskläderna igen...". :o)