fredag 13 juli 2007

Sand i öronen

Det är tufft att bli äldre (och då menar jag inte tufft som i "fräsigt"). En av de jobbiga sakerna är när man inte tycker om ny musik. Jag anser mig vara något över genomsnittet när det kommer till musikintresse, och varje vecka, eller i alla fall månad, kommer det ny, bra musik som jag lägger till iTunes-biblioteket. Det känns skönt att inte totalt ha fastnat i de grupper och de artister man gillade som tonåring.
Men det gäller ju inte all ny musik. En viss sorts tung techno har en speciell inverkan på mig, det är som om den talar till mig. "Stick hem kärringjävel." säger den. "Det här är ändå inte för dig."
Jag hörde den klart och tydligt igår när jag stod i utomhusbaren på Sand i Båstad. Och då slog mig en sak. Generationsväxlingar i musik förmodligen är lika mycket till för att tilltala en ny, ung publik som för att skrämma bort de äldre. Och det fungerade på mig. Jag gick hem.
Till Kvinnaböske.


Inga kommentarer: