fredag 6 juli 2007

Nätverksfrossa

Alla som är jättehaja på webb, IT och sånt behöver inte läsa det här, för då kommer ni att tänka: "Åh, så gammalt! Ta upp nätverk och vara exalterad över det NU!"
Men det är just vad jag är. Innan jag fick inbjudan om att vara med i Facebook och Linkedin hade jag ingen aning om att de existerade. Men nu har nätverksvärlden öppnats för mig.
I Facebook är allt mer på skoj, man kan skicka gratis presenter, typ en bild på en flodhäst, och gå med i grupper som "civic rebellion aganist shitty weather" utöver den vanliga sociala kommunikationen.
I Linkedin är det mer business och man spänner sina corporatemuskler och berättar om alla prestigefulla jobb man haft och samlar på kontakter. Som Robert så insiktsfullt uttryckte det: "Det är lite som att samla på hockeybilder".
Linkedin har över 10 miljoner medlemmar och varje månad addas
130 000 nya.
Mitt inträde i Linkedin in är ett exempel på hur bra det faktiskt fungerar. Jag fick en inbjudan av Santiago från Santiago i Chile. När registrerat mig och skrivit in att min arbetsplats är GOSS så påtalar nätverket att det finns någon annan som också har jobbat på GOSS. Martin P i London. Vi blir nätverkskompisar, jag kollar igenom hans kontaktlista, hittar andra gemensamma bekanta, skickar förfrågan till dem och så vidare. Mycket roligare än hockeybilder, om ni frågar mig.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: