lördag 7 juli 2007

Hur tänkte dom?

Sitter just och tittar på Live Earth, och om vi lämnar hela frågan om det odiskutabelt behjärtansvärda syftet därhän, kan jag bara konstatera att jag lider. Eftersom jag är en såpass gammal tant så att jag både kan och vill räkna Live Aid till ett viktigt inslag i min tonårstid, är jag helt på det klara med att det här inte går att jämföra på samma årtusende.
Artisterna och uppträdandena är väl mer eller mindre ok (om man inte jämför med Live Aid), men allt mellanmaterial? Har man två MILJARDER tittare och ett så ädelt syfte borde man kunna städsla de bästa reklamfilmsproducenterna, filmproducenterna, regissörerna, kreatörerna, komiker, you name it, för att göra helt fantastiska små filmer mellan artisterna. Det borde sparka stuss med det mesta, men nu känns det som om dom fick sno ihop något på en kvart och hittade någon lokalredaktion som hade en lucka.
Nyss var det ett inslag från Tyskland där en barnkör sjöng något jolmigt om "this is our earth, we are the future, bla, bla". Typ. Sedan skulle alla stå i en lång kö för att säga något, har ingen aning om vad, på sitt språk, kinesiska, holländska och vad det nu var för språk. Hälften av dom glömde vad dom skulle säga eller började fnissa generat. För att ge det hela den rätta ungdomliga touchen avslutades det hela med några tafflig break dance-moves. VEM är intresserad av att titta på det och VEM blir berörd? Jag har varit på många av mina barns cabareter och skolavslutningar som har haft högre kvalitet på både underhållningsvärde och sånginsater. Hur tänkte dom egentligen? Man undrar. Hoppas det blir bättre framåt natten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir alltid värre framåt natten...

Anonym sa...

Jag blev jättebesviken på sändningen. Ingen livekänsla alls, eftersom vi bara fick se inspelade highlights med flera timmars fördröjning. SVT skyllde på att de bara kunde visa det BBC producerade, men det är ljug. BBC:s sändning i Storbritanninen gick till så att de direktsände från Wembley och visade från de andra arenorna när man riggade om scenen där. Dessutom kunde digital-tv-tittare välja valfri direktsändning från de olika städerna. Även i Australien var detta möjligt. SVT hade inte lust eller kompetens att producera en egen sändning, utan valde att visa Live Earths highlight-feed.

Anonym sa...

Glömde en sak... Många hade nog sett fram emot att få se Madonna. Hon är ju inte värsta sångerskan, men bjuder alltid på en bra show. Hon uppträdde live i London vid 23-tiden (direktsändes i BBC), men i SVT visades det först efter klockan 04. Helt sjukt. Vem är vaken då?

Ulrika Good sa...

Det förklarar varför det var ljust i London så sjukt länge. Och varför livekänslan saknades, så klart.
Man skulle nog kunna säga att det inte var många rätt denna kväll – och då har vi inte en börjat analysera det menlösa svenska studiotugget.