lördag 16 augusti 2008

Rösta fram Garbergs till segrare i Reklamcupen

Hela sommaren har jag varit med i juryn för DN:s Reklamcupen.
Idag är det final och då är det folkets röst som avgör.
Vilken tycker du är bäst?
Betongkepsarna från Treo (Garbergs)?

Eller Glocalnets låga göra-slut-guide (också Garbergs)?

Du kan SMS-rösta genom att antingen skriva DN *mellanslag* Treo eller DN *mellanslag* Glocalnet och skicka till 72311. Om du motiverar ditt val med max 25 tecken kan du vinna två biobiljetter.
Men hur du än röstar kommer alltså Garbergs att vinna.
Jag har en diplomatisk dag och tycker att båda är bra, definitvit två av de fyra bästa, men jag hade hoppats på Myrornas krig för Canal Digital (Grey) som jag tycker har den fräschaste idén av alla deltagande annonser., , , , , , ,

10 kommentarer:

lord Fredruk sa...

Oavsett vem som vinner så är Reklamcupen den stora förloraren. För mellan de två bidragen är det inte det bästa som vinner utan det minst sämsta.
Skulle också vilja se Canal Digital som segrare.

Anonym sa...

Äh, vad löjligt. Minst sämsta? Klart att Canal Digital är riktigt bra men inte med motivering att dom andra två är kassa.

lord Fredruk sa...

Helt riktigt Robbin. Canal Digital är riktigt bra och det har inget alls att göra med att de två andra suger.
Hängde du med?

Robbin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hänger med. Förstår knappt vad jag menade när jag läste det jag skrivit andra gången. För lite kaffe på lördagar. Men jag tolkar fortfarande att du tycker de andra två bidragen är dåliga, och då undrar jag varför?

Abbes pappa sa...

Myrornas krig borde varit i final, istället för Treo-annonsen tycker jag. Förstår inte varför det är så många mössor med? Betongkeps har jag hört talas om (även om jag inte tro alla har gjort det. Men betong-sydväst?

Glocalnet – okej då.

Men näe, Canal Digital är min vinnare också.

lord Fredruk sa...

Robbin: Jag tycker att det känns som att de gjorts med vänsterhanden. Att man tagit den första bästa idén man kommit på och resonerat "Äh, vad fan? Det funkar väl? Betongkepa vet väl alla vad det är?".

Canal Digital-annonsen å sin sida tar ett mycket välbekant fenomen som bara gäller TV-apparater och ger det en fullständigt ny betydelse. En betydelse som man själv gärna vill vara ensam om och av de flesta troligen redan associeras med.
Ett mycket bra hantverk.

Anonym sa...

Okej, nu gör jag mig lite extra dum men vad har "Myrornas Krig" med en högupplöst tv-sändning att göra? Jag kan hålla med om att den är snygg men innehållsmässigt håller det inte för mig.

Ingen är särskilt rolig men jag lägger ändå min röst på Glocalnet som hittat ett sätt att förlänga sitt låga budskap. Jag är trött på det men för konsumenter funkar det nog fortfarande.

Anonym sa...

Haha.. Nu känner jag mig puckad. Hatten av för CanalDigital, kan inte förstå hur jag missade den. :) Den borde varit med såklart!

Ulrika Good sa...

Rugghunden: Vad skönt att du såg ljuset till sist ;-). Det är en annons som kan behöva en smula klurande för att komma på, men när man väl knäckt den så växer och växer den.