torsdag 4 februari 2010

När jag blev sextrakasserad av ICA-Stig.

Som sagt, jag var på Stora Bloggprisets gala igår (grattis igen, käraste Gunnar!) och där hade de stora bildskärmar där alla relaterade tweets rullades upp. Plötsligt står jag bredvid en kille som säger något om att han har ICA-Stigs Twitterkonto, och för att bevisa det tar han upp sin mobil och twittrar iväg någonting. På skärmen dyker det genast upp en tweet signerad ICA-Stig där det står "Fan så full jag är". Alla skrattar halvt ihjäl sig och börjar retweeta. Jag frågar honom vad hans koppling till King (ICA:s reklambyrå) är och han säger att han inte har någon sådan. Sedan blir allt lite förvirrat och strax därefter går jag hem.
När jag kommer hem ser jag att "ICA-Stig" har ballat ur fullständigt. Det är väldigt roligt, men inte svårt att räkna ut att den inte är helt klockrent ur ett varumärkesbyggande perspektiv, om man säger så.
Här är några exempel på vad han skrivit:
I Resumé sägs det idag att det är en "falsk" ICA-Stig som figurerar på Twitter, inte att kontot är kapat, men det mejkar inte riktigt sense för mig. Jag har följt honom ett bra tag och han har alltid twittrat relevant och corporatemässigt, på ett väldigt bra sätt, dessutom. Skulle denne person, som utgett sig för att vara ICA-Stig skött sig oklanderligt ända tills gårdagskvällens blöta tillställning och då först visat sitt rätta ansikte? Nja, jag är skeptisk.
UPDATE:


Abbes pappa i segerintervju av GP:s Sarah Britz.

, ,

8 kommentarer:

Fredric sa...

Men det handlar väl inte om att det är den du träffade är ICA-Stig utan att han har lyckats kapa eller skapa ett eget konto?

Ulrika Good sa...

Fredric: I Resuméartikeln får man det att låta som att den som är ICA-Stig på Twitter skapat kontot helt utan deras vetskap. Men han har ju som sagt funnits länge och gjort bra ifrån sig tills igår. Det är det som är det konstiga.

Abbes pappa sa...

Tack Ulrika!

Jag såg dina och ICA-Stigs från sjuksängen på hotellet och blev lite fundersam.

Klas sa...

Kan det inte vara så att ICA-Stigs konto medvetet kontrolleras av flera olika personer? Inläggen verkar ju spreta lite. Ibland bra och ibland sämre (som i går).

Stellan sa...

Kings uttalanden i Resumé-artikeln är apkonstiga. Om man känt till snubben och låtit honom hållas, har man verkligen levt på kanten.
Och skulle Ica ha accepterat att en vilt främmande person lekt talesman på det där viset?
För inte kan väl Icastig ha huserat på Twitter utan att någon på Ica märkt nåt? Plotten tjocknar…

Pseudonaja sa...

http://www.youtube.com/watch?v=oI_12ZQNXfM

Anonym sa...

Man ska inte underskatta Kings cluelessness när det gäller nätet. Oavsett nivå tycks alla dragningar och presentationer helt gå över huvudet på dem.

Lucas sa...

Hur det än ligger till så är det åtminstone riktigt kul!