söndag 7 mars 2010

Popmorsan.

Det var med illa dold förtjusning som jag lyssnade på Trackslistan när jag körde bil igår. Den ena efter den andra låten som placerat sig på topplistan var sådana som jag redan spelat sönder.
Du kanske inte tycker att det är någon big deal att ha lyssnat mycket på den aktuella P3-musiken, men för mig var det en glad bekräftelse. Jag skulle bli skräckslagen om jag upptäckte att jag inte kunde gilla någon musik som görs idag, utan bara kunna uppskatta sådana skivor jag ägt i vinylformat.
Jag hoppas att jag aldrig slutar upptäcka nya artister och bli kär i nysläppta låtar. Och att det sker utan att jag krystar fram det eller gör våld på mig för sakens skull.
Så tack för att ni gör så bra och lättälskad musik, Markus Krunegård, Hästpojken, Melissa Horn, Jonathan Johansson, Kent, Timo Räisänen, Salem al Fakir med flera. (Idel svenskar, inser jag nu, dessutom.)
Här är min spellista med bra musik som är max ett år gammal. Det är förstås en Spotifylista, och om du inte har Spotify måste du genast göra något åt det. Jag har några invites över om du vill ha.

, , , , , , ,

10 kommentarer:

Charlie Truck sa...

Hej, Jag har ju bott i USA där spotify inte funkar så jag har inte fixat det ännu. Här i Frankrike finns det, däremot fungerar kanske inte din invite här? Får man via inviten spotify utan reklam? För annars är det väl bara att regga sig, eller?

Du ser hur ung du är, jag ser dig som expert på ny teknik:)

Ulrika Good sa...

Charlie: Det man får invite till är gratisversionen med reklam. Sedan kan man själv uppgradera den till reklamfri premium för 99:- i månaden. Maila mig så skickar jag en invite till dig (min mailadress finns i högerkolumnen här).

Charlie Truck sa...

Jag visste väl att du visste! Vad snällt jag mailar direkt. Tack så mycket!

Anonym sa...

Låter hur bra som helst - dina inlägg! :)

http://stureplan1885.se

Charlie Truck sa...

Tackaå väldigt mycket, nu är jag spotifierad! Firar med din lista!

Kiddan sa...

Jamen då ber jag om en invite :)

Renée sa...

Händer mig alltför sällan, men känner igen mig i din beskrivning av lyckan när det väl händer! Dock sällan jag blir kär i ny svensk musik - med undantag för Salem då.

Maken är också helt kär och galen i sin nyfunna Spotifykärlek och hälsar och tackar så mycket för inviten - helt förbluffad över att någon vi inte ens känner kan vara så generös :-)

Tack tack!

Erik F sa...

Tackar. För att återgälda så kommer här en lista med lite pop härifrån Australien. En del kanske har sipprat ut till Sverige, vad vet jag. Idel aussie-artister alltså.

http://open.spotify.com/user/cyberkallen/playlist/4LNsKQPg41b1P097mKqEds

Ulrika Good sa...

Erik: Tack snälla för listan! Ska genast lyssna på den.

Anonym sa...

Jag och min kille har under det senaste året jobbat häcken av oss och därför tyckt att det har varit ok att bo på 25 kvm (!), med bara kanal 1, 2 och 4 och helt utan internet (!!!). Nu flyttar vi på fredag till en härligt stor lägenhet så vi kommer äntligen att ha internet! Eftersom vi inte har haft internet (vem har inte internet numera?!) har jag inte heller Stotify. Om det är så att du fortfarande har kvar någon Spotifyinvite skulle jag därför vara väldigt, väldigt glad om jag kunde få den. Min mailadress är helle1983@hotmail.com.

Helena

Jag kommer att ha