fredag 26 oktober 2007

Jag har varit i himlen

Och himlen heter Hemköp. Tidigare känd som Universums kassaste matbutik.
Idag öppnade den, totalt ombyggd och fullkomligt oigenkännlig.
Om du inte har varit tvungen att åka en mil extra varje gång du ska ha något mer avancerat i matväg än en liter mjölk och några tepåsar, så kanske du inte förstår vilket Hallelulja moment det är att kunna handla i princip allt du kan önska när det gäller livsmedel alldeles nästgårds.
Det oigenkännliga började redan på parkeringsplatsen. Från att varit en ödslighetens högborg där alltid enbart en handfull bilar stått parkerade, var den nu helt knökfull, som vi säger här på västkusten. Vi fick köra ett par varv innan vi hittade en lucka. Surrealistiskt ögonblick nummer ett.
När vi kom in i butiken var det följaktligen fullt av människor. Och en Maranatapastor hade inte kunnat piska upp en mer euforisk stämning. Ord som: "Vilket lyft för hela bygden!", "Äntligen kan man GÅ och handla." och "Man tror inte det är sant!" hördes vart man gick. Folk pratade med varandra och log. Surrealistiskt ögonblick nummer två.
Det gick utan problem att handla ingredienser till en fredagmiddag de luxe, inklusive grönsaker och exotiska livsmedel. Surrealistiskt ögonblick nummer tre.
Det var rejäla köer (surrealistiskt ögonblick nummer fyra) men trots det gick det relativt snabbt på grund av moderna kassor och rask personal (surrealistiskt ögonblick nummer fem).
Jag kan utan att blinka utnämna det här till ett av de större livsförändrande händelserna som inträffat på ett bra tag.


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: