måndag 1 oktober 2007

Schampomysterier

När jag duschade i morse funderade jag på varför samtliga schampon i dagligvaruhandeln marknadsförs för kvinnor. L´Oreal, Garnier, Sunsilk, Herbal Essences, Scwarzkopf och allt var dom heter, satsar alla på blomdoft och svallande kvinnohår för hela slanten. Missar man inte att tilltala en stor del av köparna, nämligen männen?
Det är väldigt konstig.
En annan sak jag tänkt på när det gäller schampo i dagligvaruhandeln. Finns det ingen som har fett hår längre? Eller är det för skämsigt att ha ett schampo hemma som är mot fett hår? Det finns i alla fall ingen av de ovan nämnda som marknadsför ett sådant schampo längre. På sin höjd kan man uttrycka sig i termer som: "Håller ditt hår fräscht länge."
Tycker jag också är konstigt.

Cause he´s not worth it?
Andra bloggar om: , , , , "

4 kommentarer:

Anonym sa...

Män är djur. Som sådana gör vi inget utan löften om att få ligga. Löften om att få ligga är stort no-no hos ERK. Därför ingen schampooreklam riktad mot män. Kvinnan är dock listig och inser att hennes man (och andra husdjur) med fördel kan hållas ren och väldoftande med samma produkter hon använder.

Anonym sa...

Det är skitenkelt. Tillverka schampo som luktar tobak, sex, rockklubb, motorolja, dragracing, muskler, tatuering (tatuering? vafan fick jag det ifrån), framgång... Jag menar, de flesta killar tycker INTE att Head & Shoulders eller kärringens volymschampo är nån höjdare!

Anonym sa...

Kommer mig oosökt att tänka på den här Hassanbusringningen:
http://www.sr.se/cgi-bin/p3/humor/unit.asp?unitID=2019&pageNo=2&pubID=444207

"schampo för fett hår"

Anonym sa...

Mjällschampo får killar köpa.