söndag 21 oktober 2007

Varför kommer det inget gott vin från Grekland?

Igår var jag och tre av mina tjejkompisar och bastade och badade i havet. Efteråt drack vi lite vin och åt grekiska oliver. Då började vi prata om det jag funderat på varje gång jag varit i Grekland. Varför är Grekland inget vinland?
Spanien – fantastiska viner.
Frankrike – vinlandet nummer ett.
Italien – hur mycket gott vin som helst.
Och så vidare, med nästan vartenda land runt Medelhavet.
Men Grekland... Det bästa omdöme ett grekiskt vin kommit på min smakometer är: "Det här var ju inte jätteäckligt."
Varför är det så? Du kanske vet.


Här är ett litet klipp från Kreta förra sommaren. Jonathan berättar hur det brukar gå till när Johan och jag provsmakar det grekiska vinet.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Portugal- Fantastiska viner
(om jag får säga)

Fredo sa...

Jag vet inte heller varför det är så. Jag vet bara att Turkiet bjuder på samma sak. När vi var i Istanbul med byrån för några år sedan fick vi skicka ut tre olika flaskor och till slut beställa in öl istället. Den smakade som den skulle.

Mitt vintips är det Italienska Monte Garbi. Det är gudagott och ligger kring 90 balubas. Köp det redan idag så får du en korkskruv i kevlar.

deeped sa...

Själv var jag den enda som drack Retsina därnere. Och när jag fick för mig att köpa hem det till Sverige tittade resten av de vuxna på mig som om jag totalt tappat koncepterna :)