söndag 14 oktober 2007

Nulägesbeskrivning

Jag börjar detta inlägg med en varning; det kommer varken innehålla dansande fåglar, lustiga anekdoter eller reklamiga reflektioner. Det är helt enkelt en simpel beskrivning av mitt just nu. Förmodligen blir det hyfsat trist och tämligen ointressant.
Jag sitter i en brun soffa, inhandlad runt 1987, omklädd en gång och rätt risig vid det här laget. Jag har hemmadatorn Power Book G4 iknät, inte iBooken som är min jobbdator. Anledningen att jag inte använder min vanliga dator är att den streamar musik och det går inte att både surfa och lyssna samtidigt. Just nu lyssnar jag på "Om du lämnade mig nu" med Lars Winnerbäck. En riktig gråttext för övrigt.
Fast det är inte bara jag som lyssnar. Johan står i köket som ligger bara en liten
väggstump bort, lagar en pastarätt med räkor (fast Jonathan kommer inte gilla räkorna så han får fixa något annat pastatillbehör).
Frida sitter bredvid mig och kom just med den lysande idén att hon ska gästblogga hos mig. Så det kommer nog ett sådant inlägg snart.
Jonathan är som vanligt i sitt rum, men kom just ned och frågade vad det var för låt vi spelade ("Hey there Delilah" med Plain White T:s).
Jag äter pistagenötter (smular en del skalfnas på datorn) och dricker ett glas Gnarlyhead och bubbelvatten. Jag kan aldrig dricka ett glas vin eller en kopp kaffe utan ett glas vatten till. En gång var jag hos en naturläkare som gav mig en "kur" för att lära mig dricka mer vatten. Det sitter i än idag.
Idag är det alltså söndagkväll och imorgon strax efter lunch åker jag till Stockholm för att vara med i Månadens Print-juryn. Den här gången är det på King. Det är väldigt kul juryarbete och, framförallt, består den av sällsynt trevliga människor som alltid är roliga att träffa.
Om det finns en baksida så är det kanske de sex timmarna på tåget, men det är inget att gnälla över, jag kan sova. Dock sover jag ofta med öppen mun, och det är, gott folk, ingen vacker syn. Stackars alla medresenärer på X2000, jag ber om ursäkt i förskott. (Musik nu. "He ain´t heavy med Rufus Wainwright".)
Idag har jag inte gjort många knop. Tvättat, strukit, Fejsbokat och gått en mindre promenad. Det är väldigt skönt med lågknopsdagar, men nuförtiden går gränsen mellan skönt slappande och rastlöshet lite lägre än när jag hade småbarn.
Igår var våra goa kompisar P och H här på middag. Alla barnen var också med, deras och våra. I alla fall på middagen. Sedan försvann de ut i natten på olika äventyr.
Barnen, förresten, ungdomarna är mer relevant att kalla dem. Hursomhelst är det i alla fall rart att de har känt varandra hela livet.
Utanför är det en sådan där hötorgstavlesolnedgång och några rödfärgade rönnblad tittar upp i fönstrets nederdel. En riktig höstklyscha till bild.
Ja, så har jag det just nu. Hur har du det?


Hötorgshimmel.
Andra bloggar om: , , , , ,

10 kommentarer:

deeped sa...

Jag har det bra tack :)

Anonym sa...

tjaba miss sweden. tack för stafettpinnen. så här blev det:

Nulägesbeskrivning

Ulrika Good sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulrika Good sa...

Han kunde inte stå emot till sist.

Anonym sa...

Hej Ulrika.

Min nulägesbeskrivning hittar du här.

Nemo sa...

Kommer inom kort...typ 16 okt

Fredo sa...

Ser mysigt ut där i ditt ”slott” med en meter tjocka väggar : ).

Lycka till med juryarbetet.

Ulrika Good sa...

Jack och Abbes pappa: Tack för att ni hakade på!
Och Nemo!
Och deep.ed!
Fredo: Häng på du med, vettja.
Och ja det är mysigt hos mig. Men det är inget slott det är ett stall.

jo sa...

Har precis nulägesbeskrivit.

Anonym sa...

Och så här har jag det:
http://www.kristina.knusselbo.com/blog/?p=255