torsdag 25 oktober 2007

Är hon Lisbeth Salander?


Det ryktas att Noomi Rapace är den som ska spela Lisbeth Salander. Jag har ingen riktig uppfattning om hon är ett lyckat val, men det är bra att det inte är någon som man sett i tusen roller förut.
Själv har jag av någon anledning alltid haft Sara Löfgren i huvudet när jag läst böckerna.

Update: Nu har Resumé hängt på Salandertåget.
Och Expressen.
Och DN.

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lisbeth Salander är spinkig, inte vacker, ser ut som 15 istf 24. Nomi Rapace är en utmärkt skådespelerska, men hon är vacker, normalbyggd och ser ut som en välbevarad tvåbarnsmamma, jag kan inte se henne i rollen. Sorry. Jag var bergtagen av böckrna och Nyqvist kan bli Blomqvist utan problem.Nu vet jag inte hur det ska gå med filmerna...

Anonym sa...

Hon som brukar spela Martin Becks dotter - den mörkhåriga lilla surpuppan som hetr Frk Minneslucka. Eller Stina Ekblad - om man kunde skruva tillbaka klockan 25 år. Fast med finländsk brytning...njaaee. Det kanske inte är lätt att hitta en 24 årig bisexuell nymfoman psykopat anorektisk proffsboxande autistisk savant datanörd. Det känns som om Stieg Larsson gjorde en helgardering när han skapade sin karaktär. Lättare då med Mikael Blomquist: det räcker med att vara envälbehållen medelålders ensamstående påsättningsmaskin. Bara att gå ner på Pallas och fiska upp första bästa.

Anonym sa...

Hon som spelar Martin Becks dotter heter Rebecka Hemse.

Anonym sa...

Det var det första jag tänkte på...ser hon ut som en undernärd 14 åring?...nä...mycket hänger på bilden läsarna har skaffat sig av Salander...sabbar de det, så blir det värdelöst tycker jag.

Anonym sa...

Jag tror hon kan funka om de snaggar av henne håret. Däremot kommer de få svårt att få henne att se ut som en tonåring. Jag har tänkt mig henne som Tuva Novotny och tror det hade varit ett betydligt bättre val.

Unknown sa...

ha ha jag skulle kunna spela henne låter det som ;)

www.wasabilicious.blogg.se