måndag 14 juli 2008

Experiment med skrämmande barn

När Jonathan rensade sin garderob hittade han också några gamla lexperimentlådor.
Att vi förmådde oss att köpa dom till honom, trots de avskräckande barnen på lådlocken, är en gåta.

Precis vad man vill att ens barn ska utvecklas till, eller hur?

Hans nästa projekt var en elektrisk stol för hamstrar och andra smådjur.

För att kränga kemi har man valt ett barn med en ovanligt intelligent blick.

Hon var inte betrodd med riktiga kemigrejer, så man valde att teckna dom istället.

, , , ,

26 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara säga vilken hemsk kommentar du har om den första experimentlådan. Du hoppar på pojken som tycker sådant är spännande och säger att du inte vill att dina barn skulle vara intresserade av sånt, och kanske en dag bli forskare. Du kanske tycker det är bättre att tvinga ens barn att bli intresserade av fotboll, brudar och alkohol och inte vara sig själv???

Väntar på förklaring...

Ulrika Good sa...

Jag tror minsann vi har ett livslevande troll som vill vara med och experimentera.

lord Fredruk sa...

Ett förhållandevis sofistikerat troll på min ära. Lite grisk, men ovanligt återhållsam ton i inlägget som dessutom är befriat från de vanliga språkliga grodorna.
Troll kommer uppenbarligen i många skepnader.

lord Fredruk sa...

Förresten. Det kanske var grabben på bilden som skrev inlägget. Av lådans utformning att döma borde han vara medelålders vid detta laget. Undrar om han fortfarande bär kravatt?

Anonym sa...

Nu fick jag värsta Bingolotto-flashbacken här i soffan.
"Vikken låååda ska dö ha då?" haha

Anonym sa...

Vad är ett troll i detta samanhang??
och nej jag är inte meddelålders utan tonåring

Ulrika Good sa...

Enligt Wikipedia: "Ett internettroll, eller bara troll, är en användare som skriver artiklar eller debattinlägg på Internet med huvudsyfte att reta upp övriga användare. De är mestadels ointresserade av fakta eller att föra en egentlig dialog, och ses ofta delta i ett otal diskussioner samtidigt, där de föder ilska, vanmakt och rent allmänt skadar stämningen hos övriga användare."

Anonym sa...

Jaha tack för den. Så direkt när någon inte har samma åsikt som du så är det något fel? Ulrika Good-Besserwisser?

lord Fredruk sa...

Ursäkta om jag förstör den hätska stämningen. Men det här är nog en av de mest osannolika och roligaste trådarna jag varit med i. Tack "tonåringen".

Anonym sa...

Hätsk stämmning? Jag har bara inte samma åsikt som Ulrika vilket varken hon eller du verkar kunna acceptera.

Nej jag vill bara stödja alla original där ute i världen som är sig själva. Men ni verkar vilja att alla männsikor ska vara likadana?

Anonym sa...

Så ni menar att alla som inte delar samma åsitk som er är troll om jag förstått allt rätt? Så när Mona Sahlin framför sin synpunkt och sedan Reinfeldt sin så är han ett "troll" för att han inte tycker precis som henne?

Anonym sa...

Får säga jag tappade respekten för dig där Ulrika, att man tycker olika är en sak men att inte acceptera att andra tycker annorlunda är en annan.

För att citera Voltaire eller Rosseau eller någon sådan: "Jag tycker inte om din åsikt men jag skulle dö för din rätt att uttrycka den"

Ulrika Good sa...

Oj! Ett intellektuellt troll.

Anonym sa...

Så jag är fortfarande ett troll? Och ja jag vet att jag är intelligent.

Sonia Jansson sa...

Anonym: Det är lättare att få sina åsikter hörda och accepterade om man inte skriver anonym (eller fejk namn och mail under dem). Då blir man en troll i blogg sammanhang. Ett barn behöver inte se ut som en medelåldersman för att vara intresserad av vetenskap.det är og det Ulrika menar..annars hade hon inte heller köpt lådan till sitt barn. Så långt måste du ändå ha fattat?

deeped sa...

Nej trollet. Du är inte intelligent: för du förstår inte skillnaden mellan intellektualitet och intelligens. De två möts sällan. Och det visar vidare att din intelligens ligger på en minst sagt basal nivå när du inte ens kan läsa vad Ulrika skriver i sin postning utan får för dig att hon hoppar på pojken på bilden: hon hoppar snarare på de designers som valt bilden. Men som sagt: din intellektuella nivå gör att din intelligensnivå antagligen sjunker. Och att citera Voltaire eller Rousseau gör det hela riktigt roande. Lite lätt tonåringsdebilt sådär.

deeped sa...

(verkar som om nästa utveckling av plugins bör vara en åldersbegränsande sådan)

Anonym sa...

Säger du att jag är utvecklingsstörd?? Ja herregud...och jo jag vet skillnaden mellan att vara intellektuell och intellligent. Kan dessutom säga att jag har båda egenskaperna, för det har alltid alla i min omgivning sagt och det syns dessutom på mitt betygspapper.

Men jag tycker vi lägger ner denna diskussionen då jag tror att ingen av er förstår vad jag menar. Och det Ulrika sa var att pojken på kartongen "inte var precis vad man ville att ens barn skulle utvecklas till" Jag tycker förstås också att pojken är väldigt speciell och kanske inte represeterar någon större målgrupp men jag skulle inte bli ledsen om mina framtida barn blev s.k "fysiknördar" eller liknande. Ni säger att de var dem som valde bilden hon klagar på men den kommentaren kan tolkas på två sätt både som att hon både ger designerna och ungen en känga.

Tack o hej

deeped sa...

Att vara debil och att vara utvecklingsstörd är inte samma sak. Vidare är inte en basal intelligensnivå detsamma som att vara utvecklingsstörd. Du bevisar härmed min tes.
Om det nu finns två sätt att tolka så är det intressant att du väljer att tolka det på värsta sätt och menar att det är det sätt som det ska tolkas. Så det faller snarare tillbaka på dig och med det sätt som du också skrivit på så anar man att det är du som är den största elitisten bland dig och Good. (Mig kommer ni aldrig åt ;))

Anonym sa...

haha, som sagt två sätt att tolka det på. Jag "valde" inte att tolka det så som jag gjorde för när jag läste det så kunde jag inte tolka det som ni gjorde, utan kunde bara tolka det på ett sätt, att det var fel på ungen. Nu efteråt har jsg förståt att det även går att tolka på det andra viset. Är jag elitist? ja kanske...
Och sen hörru du i ordboken står det:
Debil-lätt psykiskt utvecklingsstörd

Så att vara debil och utvecklingsstörd är samma, vilket du alltså då kallade mig.

deeped sa...

Gradskillnad på att vara utvecklingsstörd och lätt psykiskt utvecklingsstörd. Bra att du har ordbok - du verkar behöva den.

deeped sa...

Själv är jag mest fascinerad över typsnittsvalen på lådorna...

Anonym sa...

hörru du niclas, jag slog upp det för att motbevisa dig(då du till skillnad från mig inte visste vad det betydde) och jag hade rätt men du kan inte erkänna att du har fel, dålig stil. Visst är det en skillnad på att vara lätt utvecklingsstörd och att vara utvecklingsstörd men fortfarande så är det så att du sa att jag var det. Det bli patetiskt med ditt du verkar behöva ordboken svar när det var du som tydligen inte förstod innebörden av ordet!

Sonia Jansson sa...

Is it me? eler har eran diskussions nivå nu sjunkit så lågt att till och med bernen på lådan skulle klara av en värdigare nivå?

Abbes pappa sa...

Seså, nu ska vi inte bråka mer.

Killen på bilden ser ut att ha kravatt, det tycker jag är mest oroväckande.

Annars är det väl inte dumt om grabben kommer hem med ett Nobelpris en vacker dag?

Anonym sa...

Vår diskussion som sjunkit lågt? det är han som kallar mig utvecklingsstörd och tycker att jag behöver en ordbok samt att jag är totalt ointelligent.