söndag 11 oktober 2009

Skit i tweetiketten.

Som jag varit inne på tidigare blir jag provocerad av sådant här: 10 saker du ska sluta twittra om, skrivet av den i och för sig inte genomseriösa sajten The oatmeal*. Men det valsade ändå runt på Twitter igår, och jag kan tänka mig att en och annan nybörjartwittrare som läser det låser sig och får ännu större problem med att hitta saker att tweeta om.
Till dig som känner så vill jag säga: Skit i alla som vill berätta om olika begränsningsregler. Kolla istället på dem du följer och fundera vad de twittrar om som du uppskattar att läsa.
Och förresten, oss emellan, det är oftast de riktigt geekiga early adaptors-twittrarna som är tråkigast. De som är så avancerade att endast en handfull följare förstår vad de försöker säga.
Nej, hellre en twittrare som förstår normalmänsklig kommunikation än en som vet allt om nätet och whatever men som inte kan förmedla det på ett begripligt sätt. Twitter börjar bli så folkligt att det är dags för en avgeekifiering.

*Andra ämnen som avhandlas under Oatmealtaket: 8 ways to prepare your pets for war, Marvelous man boobs, 6 reasons bacon is better than true love och The 6 types of crappy hugs.

11 kommentarer:

Abbes pappa sa...

Vet du, jag läste också den där igår. Och jag fattar ärligt talat inte vad folk ska twittra om ifall man ska gå efter den. De där tio punkterna summerar upp samtliga tweets jag någonsin läst. I stort sett.

Abbes pappa sa...

Dvs, jag håller med dig. ;)

FIskrens sa...

Jag skulle tro att jag lyckats pricka in i stort sett alla punkterna.

newyn sa...

Jag tycker om när du skriver de här kloka sakerna, som en del kanske tänker och många kan behöva få läsa och luta sig mot när tweetiketten och förhållningsreglerna tar över det som än så länge mest har varit roligt.

Victoria Qvarnström sa...

Att besväras och hållas tillbaka av de tio dåliga råden blir aldrig bra.
Jag gillar ju att läsa vad folk äter. Gärna med bilder.
Men ärligt. Oavsett hur fint det är att vara personlig. Så är det de som är förankrade i media/reklam/PR-världen vars tweets blir mest besvarade. Twitter är ett nätverk där folk har i bakhuvudet att bygga professionella kontakter. Det kan man inte komma ifrån.

mymlan sa...

Amen!

Gustav sa...

Ja, precis. Om man får använda sina 150 API-anrop till att uppdatera sin presence måste man ju utnyttja alla till fullo och skriva om bananer.

Anjo sa...

Du har helt rätt. Folk får och ska twittra om vad som helst.

Gillar man det inte, så sluta att följa människan.

Det som gör twitter bra är ju att man kan läsa djupsinnigheter ena sekunden och nonsens nästa.

bipolar_anna sa...

peeerfekt. äntligen dags för alla å skita i den där skiten :-)

Maria Gustavsson sa...

Ja, jag håller med dig och er. Twitter blir ju roligare desto mänskligare twittrarna är!
Regellistor finns väl tillräckligt ändå :-P

Maria på MIKU
mikumaria

Christian sa...

Som riktigt störd SEO:are så är det där bara ett länkbete!

Men sociala medier är ju valfrihet, friheten att välja ngn eller välja bort ngn!

Jag tror egentligen itne skitsnacket är något stort problem. Jag tor det är tvärtom, många nybörjare på twitter har svårt att komma in i matchen för det krävs ändå ngnstans emllan 50-75 personer som följer en för att det skall bli lite fart och det kan faktikst ta lite tid att få ihop.

Så en artikel som beskriver hur man kommer in i Twittermatchen vore nog nyttigare och intressantare för det finns nog inte bara ett sätt!