fredag 9 oktober 2009

Svartsjuka som skär igenom mediebruset.

I dagens DI Weekend skriver Jan Gradvall (som är en av författarna till Tusen svenska klassiker som jag skrev om här) att Melissa Horns nya singel är en stark framtida klassikerkandidat som dykt upp efter bokens tillblivelse. ”Lät du henne komma närmre är den sortens sällsynta låt som stannar populärkultuens klockor. En förkrossande svartsjukeballad som har förutsättning att ligga etta på Tracks i fem veckor och dröja sig kvar på Svensktoppen i två år.” är hans omdöme.
Jag kan bara hålla med. Med jämna mellanrum har jag lyssnat på Melissas låt idag. Men den är ingenting jag rekommenderar att ha som bakgrundsmusik när du jobbar. Det är helt omöjligt att inte bli distraherad av Melissas röst och rader som:
Lät du henne komma närmre?
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?
Bättre än så kan svartsjukan knappast beskrivas.
Om videon skriver Jan Gradvall: "En stillastående kamera i en inspelningsstudio. En artist spelar gitarr och sjunger så koncentrerat att hennes blick aldrig möter kameran. Så enkelt att man kan skära rakt igenom mediebruset."

Enligt Melissas hemsida kommer hon att vara med i TV4:s Nyhetsmorgon nu på söndag och bland annat sjunga den här låten. Det ska i alla fall inte jag missa.

, , ,

4 kommentarer:

Tootsie sa...

Är det här mamman?
http://www.youtube.com/watch?v=xvmZi6WNmiI&feature=related

Ulrika Good sa...

Just precis! Hon är Maritza Horns dotter.

Lucas sa...

Såg Melissa på Nefertiti förra året, en fantastisk konsert. Avskalad, lågmäld och naken.

Tror att hon kommer till GBG i höst igen.

Lilo sa...

Fantastisk låt! Även "Jag kan inte skilja på" går på repeat hos mig.