lördag 16 januari 2010

Jag och mina B-52:or.

Förutom några finsaker är mina flygplansörhängen mitt käraste smycke. Jag har haft dem sedan jag var i tjugoårsåldern och de var kanske lite av mitt signum en gång. Hur som helst var de alltid en väldigt bra conversation piece. Killar som ville "prata" hade alltid en anledning att komma fram och visa sig kunniga genom att tala om vilken modell de är. Jag har bestämt att de är B-52:or, för det låter coolast.

Så här ser de ut, jag har ingen aning om var jag köpte dem och jag har aldrig sett någon annan ha likadana.

Här är de ute och luftar sig på Guldägget förra året och får träffa självaste Deeped.

Häromdagen hade jag flygplansörhängena på mig på jobbet. Jag och några kollegor var ute och filmade på några olika ställen och när jag skulle åka hem hade jag bara ett örhänge på mig. Det andra var borta. Ledsen letade jag på alla rimliga ställen, men insåg samtidigt att jag varit runt på en alldeles för stor yta av stan för att kunna lokalisera något som är fyra centimeter långt.
Fast några timmar senare fick jag något av en gudomlig ingivelse. Jag kom på att när jag burit ut julgransgrejorna i bilen på morgonen trott att jag tappat en julgransprydnad på marken. Men jag hittade aldrig någon. Jag förstod plötsligt att det förmodligen var ljudet av mitt avramlade örhänge jag hört. Därför gick jag ut till bilen, där kartongen med julpyntet fortfarande låg kvar, lyfte på några kulor och voilà! Där låg det. Det känns som om vi inte skiljs åt så lätt, mina flygplan och jag.
Det här inlägget hade förstås blivit bra mycket mer intressant om jag hade haft en bild från när jag var typ tjugo och hade örhängena på mig, men jag kan inte hitta någon sådan.
Dock hittade jag en annan grej när jag letade, som jag kan bjuda på istället. Det är bilder som jag och en kompis tog en gång för länge sedan när vi hade tråkigt, på temat Före och efter.
Först sminkade, klädde och friserade vi oss så fult vi kunde och tog menlöst poserande bilder på varandra. Sedan gjorde vi oss så snygga vi kunde och förevigade det.
Mitt resultat blev så här:

Före. (Det som slår mig är att jag knappast hade behövt sminka mig ful idag.)

Efter. Med tidstypisk Gul & Blåtröja.

11 kommentarer:

David sa...

Mr Besserwisser här. En B52a har fyra motorer. Kanske har dina flygplan tappat två motorer var i starten?

Fasching sa...

Kastade mig in här för att glänsa, men upptäckte att David hunnit före. Fan.

Tootsie sa...

Men SHIT vad lik du är Frida här!
Kan du inte lägga in en färsk bild på henne så vi får se.

Ha en skön kväll allihop.

Ulrika Good sa...

David och Fasching: Det märker man ju direkt, att ni hade varit sådana som kommit fram och börjat vara kunniga flygplanskännare. :)
Tootsie: Den ganska färska bilden kan du se här.
Ha en skön kväll du med!

Sarah L sa...

Tack för ännu ett kul inlägg. Bilderna på slutet är jätte fina. Åh vad jag ville ha en sådan Gul&Blå tröja när jag var liten. Tyvärr tyckte min mamma inte att man skulle gå omkring med likadana kläder som alla andra. Gissa om jag tillhörde den trendiga klicken eller inte.

Agneta sa...

Åh! Gul&Blå! *nostalgisk*

Pysseliten sa...

Snygga örhängen, jag har aldrig sett sådana på någon annan heller. Ett förlorat örhänge dök upp i mina trosor en varm dag på Kolmården, efter att jag nästan strippat i kön för att hitta den lilla juvelen.
Gul&Blå och luggen lite upp, så skulle det va!

Masarinmamman sa...

Minns plötsligt med häftig nostalgi det grå badlakanet från Gul&Blå som jag köpte på Uppsalas alldeles egna übercoola Gul&Blå-butik inför min språkresa (nåja, jag lärde mig i alla fall att dricka GT) till Brighton.

Jag tycker förresten att varje morgon nuförtiden innehåller ett före och efter som lämpligen inte bör dokumenteras... Särskilt inte inte när vi pratar om före. Sådant är nog 20-åringar förunnat.

Ps. Jag är nog mest imponerad av håret. Nästan lite filmstjärnefall där på efter.

Mats sa...

Tillägg till besserwisserkommentarerna: det ser mer ut som att det är ett par Boeing 737 i stället (men håller med om att B52-or åter coolare)

Anonym sa...

Boeing 737 är ingen dålig gissning, men motorgondolerna ser egentligen annorlunda ut på 737:an.

Och sedan har inte B52:an fyra motorer, den har faktiskt åtta motorer. Däremot sitter dom i par i motorgondolerna så det finns fyra motorgondoler... :)

anna of sweden sa...

Snygga B52:0r! (Äsch, det är väl inte så kvistigt hur många motorer det ska vara.)

Åh, jag känner plötsligt hur jag saknar mig Gul&Blå-tröja med Musse ...