onsdag 13 januari 2010

Kicki – ett offer för nyordlistan?

Jag har varit inne på det tidigare, att felskrivningar och felläsningar ofta är mödrar till spännande nyord. Igår fick jag ett utskick från ett etablissemang som påstod sig syssla med kickioffer.

Visst är det fantasieggande? Vad innebär ett kickioffer? Hur gör man ett kickioffer? Varför ska det göras utanför huset? Är det ens lagligt? Vad säger Kicki? Fler frågor än svar, men det är ett ord som är omöjligt att släppa.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, den var ... intressant. Om jag till äventyrs planerade en "kickioff" skulle jag akta mig noga - även svenskan i övrigt gör ju att man drar öronen åt sig. "Utanförhuset" i ett ord (och vilket ord se´n...) - särskrivning är en förbannelse, men det här ser inte heller särskilt prydligt ut... Och folk som säger sig gärna "fixa" med detta - låter jätteseriöst...

Aludd sa...

Kickioffer är ett gammalt begrepp från mitten av 70-talet som Estrella myntade vid lanseringen av Chips, alla Kicki Danielsson lookalikes kallades kickioffer, man ser inte dessa så ofta nu för tiden då de mest hänger hemma i tv soffan eller rör sig på stan maskerade, kanske?

Lola sa...

Jag blir varm i hjärtat när jag ser eran fina sida för Solrosen. Mina hjärtefrågor!

Sara sa...

Jag väljer även att läsa "utan förhuset" för att göra det ännu mer spännande.

Kiki sa...

Jag kan personligen bekräfta att många har fallit offer för mig under min levnadstid. Vissa skulle utan eftertanke skriva under på att de behöver stöd av andra Kikioffer i utanförhuset. De flesta offer kämpar mot beroendet. De som tagit sig ut verkar endast ha bytt ut Kikiberoendet mot ett annat. De är ständiga offer. På ett positivt sätt. Tror jag.