lördag 12 december 2009

Tillhör du riskgruppen?

Ofta är felskrivningar och felläsningar moder till de allra bästa nyorden. Så även denna gång när den käre Pseudonaja råkade få till det fantastiska begreppet vinterkröksjuka.
För att underlätta för Svenska Akademien skrev han även förklaring:
"Det beklagliga tillstånd som följer på den där sista snapsen som man borde ha låtit bli att ta på personalfesten, ty stora mängder av julmaten, som man förtärde, kommer upp igen (och den smakar inte lika bra på vägen upp som på vägen ner…)."
Säkerligen finns det en och annan av er där ute som just i detta nu är i riskgruppen.

, , ,

8 kommentarer:

Anjo sa...

Ja, jag tillhör riskgruppen. Finns det vaccin?

Magnus sa...

Jag är inte bara i riskzonen, jag kommer att åka på den redan ikväll.

Lilla O sa...

Vinterkröksjuka, det är klockrent!

Anonym sa...

Vininfluensan härjar ju nu också tydligen. Framförallt på söndagar.

Kalle Blomqvist sa...

Jag är en JULRÄTTSAKTIVIST ;-) "Ropen skalla, julbord åt alla!"

Kalle Blomqvist sa...

SKÄRMOFFENSIV är ett ord som förekommer på en del ställen, nu senast i en rubrik på radioprogrammet Medierna:s blog. Jag gav dem en vänlig tillrättavisning och nu står det istället som sig bör CHARMOFFENSIV.

Ketchupmamman sa...

Jag har haft den, så jag är immun i två veckor.

Masarinmamman sa...

Jag får rapportera om skadeverkningarna på fredag efter vår julfest.