fredag 4 december 2009

The clash of the fredasmysprogram.

Om ungefär en halvtimme är det dags för en kanalkrock gigantus, mitt i prime time fredagsmys. Trots att det i dagens webb- och on demand-tv-tider inte borde finnas något som heter kanalkrock är det ändå ett faktum. Klockan åtta börjar både semifinalen i Idol och säsongspremiären (med nya programledare) av På spåret. Jag har inte bestämt mig vilket jag ska se i realtid än, men det lutar åt På spåret.
Dels för att jag är väldigt nyfiken på hur Fredrik Lindström och Kristian Luuk ska sköta sig.
Dels för att vår inspelningsbara DVD av någon anledning favoriserar TV4 och ibland spelar in svartruta från SVT.
Men vilket jag än väljer så hejar jag på Tove och hoppas att Erik åker ur Idol.
Vilket inte kommer ske.
Och apropå På spåret så måste jag berätta om vad jag gjorde igår. Tre av mina kollegor hade ordnat en helt egen version av programmet och jag fick vara med och tävla. De hade utgått från kontoret och filmat turer på stan som de spelade upp i speedad hastighet via projektor och duk i konferensrummet.
Ett av målen var exempelvis kinakrogen Sun Wall, i folkmun kallad Sundsvall, och via olika poängnivåer på frågor fick vi gissa vart turen bar hän. När Sundsvall väl var ett faktum fick vi, precis som i riktiga På spåret, A- och B-frågor som rörde staden.
Andra målstäder var exempelvis The Dubliner (Dublin) och Lilla London (Göteborg). För att göra programtrogenheten total fick vi förstås in brickor med kryddor vi skulle gissa och vinslattar som vi skulle landbestämma.
För det vill jag ge en fet ovation till mina fantastiska kollegor som ordnade världens bästa lekkväll. Nu tittar vi på the real thing.

UPDATE Tove åkte ut och jag är ledsen på riktigt. Hur KAN ni, svenska folket, rösta bort underbara Tove till förmån för lättmjölks-Bryan Adams? Ser ni inte? Hör ni inte? Det har sällan varit mer uppenbart hur stor den artistiska klasskillnaden är.

UPDATE 2 Ja visst, ja. Jag glömde kommentera På spåret. Men det behövs inte, för Älskade dumburk har redan sagt allt som behöver sägas om premiärprogrammet.

,

5 kommentarer:

Lola sa...

På spåret vinner. Amanda Jenssen är ju med.

Masarinmamman sa...

På spåret kräver liksom realtid. Kalla mig gärna konservativ :-)

Tycker de klarade premiären med godkänt. Blir roligt att följa.

Pseudonaja sa...

På spåret var bra! Jag saknade inte herrar Oldsberg och Hellberg (Ja, kanske lite Hellberg då).

Roligt också att det gick bra för Peter Apelgren. Han är Sveriges roligaste man!

Anonym sa...

I meningsfullhetens namn:
.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240827.ab
.
Det är väl klart att det blir SÅHÄR i vår porröversvämmade kultur.

Det är väl klart som fan att det blir SÅHÄR efter allt snusk och slask fördumningsmedialiteten vräker ut över oss allihop, i synnerhet detdär äckliga PARADISR HOTEL. Underhållning är ett fult ord. Man skulle ta en kulspruta och skjuta hela skiten sönder och samman bara.

SLÄNG TEVEN! Det har jag själv gjort för länge sen.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Sen kommentar, men det gör väl inget ;-)

Jag tror att Toves tredjeplats var det bästa som kunde hända henne och hennes karriär. Inte en chans att skivbolagen kommer att släppa henne nu, och se bara på Amanda Jenssen och Darin. Och på Daniel Lindström och Marie Picasso.

Hon är helt enkelt för bra för att tvingas vinna Idol. Samma med Mariette.